FOTO Lucrările de la Pasajul Michelangelo sunt în grafic. În scurt timp se va relua circulaţia peste podul de la Parcul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul de la viitorul subpasaj Michelangelor, văzut din dronă Foto: eyeintheskye.ro
Şantierul de la viitorul subpasaj Michelangelor, văzut din dronă Foto: eyeintheskye.ro

Primarul Timişoarei speră ca în acest sfârşit de an şoferii să poată traversa din nou oraşul din zona parcului Copiilor spre Spitalul Judeţean

Nicolae Robu speră ca în acest sfârşit de an şoferii să poată traversa din nou podul de la Parcul Copiilor şi să circule spre Spitalul Judeţean şi stadionul "Dan Păltinişanu". 

Cea mai dificilă misiune a muncitorilor, aceea de a monta o parte din grinzile peste viitorul pasaj, necesare pentru trecerea maşinilor, a fost dusă la îndeplinire. Urmează să se toarne betonul peste planşeu, iar apoi circulaţia se va putea relua prin zonă.
 

“S-a terminat realizarea peretilor verticali pe tot parcursul subpasajului. A fost o lucrare grea care a insemnat foraje de 17-20 metri adancime. Vrem sa deschidem cat mai grabnic cu putinta traficul pe axa sud-nord. Nu avem un termen stabilit prin contract. Însă dorinţa mea este să se redeschidă circulaţia peste acest pasaj, pentru a mai descongestiona traficul. Graficul oficial al deshiderii circulaţiei este primăvara anului viitor. Însă suntem deja foarte aproape de acest lucru. Încă puţină răbdare”, a declarat primarul Nicolae Robu.
 

Conform calendarului oficial, subpasajul trebuie să fie dat în folosinţă în august 2014, însă primarul Nicolae Robu speră ca lucrarea să fie predată înainte de termen. Pasajul subteran care va lega bulevardul Vasile Pârvan de strada Corneliu Coposu va avea o lungime de 583 de metri, dintre care 111 metri din pasaj va fi acoperit. Costurile se ridică la 70 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană. 
 

Citiţi şi:


VIDEO Complex rutier ca în Occident, în Timişoara, construit cu aproape 70 de milioane de lei, de la UE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite