FOTO La Timişoara tradiţia a fost mai puternică decât avertismentele Municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisorenii au gustat din plin plăcerile unui mic la aer liber
Timisorenii au gustat din plin plăcerile unui mic la aer liber

Timişorenii nu au fost cuminţi şi nu au ascultat de avertismentele primăriei. Ei au scos grătarele la aer curat, le-au uns cu slănină şi au prăjit micii şi cefele de porc la Pădurea Verde.

Vremurile în care nu mai aveai loc să arunci un ac pe platoul din faţa Muzeului Satului Bănăţean au dispărut. Totuşi, timişorenii sunt conştiincioşi şi nu au renunţat la ideea unui grătar lângă pădurea verde. „Nu putem, trebuie sărbătorit 1 mai aşa cum se cuvine” spune unul dintre cei care au decis să încalce regulile şi să facă un mic şi o ceafă la fum de cărbuni, pe grătar.

Cei cu mai puţin curaj au ales varianta comercială, mai precis oferta Muzeului Satului Bănăţean. Aici a fost organiza un concert de muzică populară şi, ataşat, erau ţi câteva tarabe unde se vindeau mici şi o bere lungă la pahar. „Noi suntem mai ân vârstă, nu mai ieşim cu grătarul, dar am venit aici să vedem cum e concertul şi am găsit şi mici”, ne spunea o doamnă aflată la vârsta a treia.

La picnic, nimeni

Dacă varianta micilor produşi la iarbă verde a fost exlusă din start, cea a picnicului în care vii cu senviciul de acasă a fost chiar recomandată de primărie. Desigur, un asemenea mod de a sărbători Ziua Muncii este cam elevat, iar succesul a lipsit. Ce faci cu mâna ta la grătar e mai bun! „Noi am ieşit cu copilul în parc, nu am văzut pe nimeni cu pătura şi cu sufertaşul cu mici. Nu cred că cineva va face aşa ceva vreodată”, ne spunea Angela, o mamă timişoreancă ieşită la plimbare în parcul Karlsruhe.

Ceva lume a fost pe malul Timişului. „Nu a fost aglomeraţia din alţi ani, cred că s-au speriat de norii de dimineaţă. Noi am ieşit, am stat până la prânz şi când a început să plouă am adunat şi am plecat”, spunea Andrei, unul dintre tinerii care spera să stea până seara pe malul Timişului. El a „pierdut” după-masă a fost un soare de toată frumuseţea afară

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite