FOTO Grădina de Vară Capitol va fi redată amatorilor de cinema. Timişorenii vor putea merge la "mozi" ca pe vremuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecranul din Grădina de Vară este pregătit pentru proiecţiile de filme FOTO Ştefan Both
Ecranul din Grădina de Vară este pregătit pentru proiecţiile de filme FOTO Ştefan Both

După foarte mulţi ani de pauză, Grădina de Vară a fostul cinematograf Capitol revine în slujba celei de-a şaptea artă.

Ioan Gârboini, directorul Filarmonicii Banatul, încearcă să achiziţioneze un proiector în valoare de 80.000 de euro, pentru ca pe ecranul cinematografului în aer liber să poată rula din nou filme. 

Până atunci însă se poate folosi vechiul proiector care se află în stare funcţională. Pentru asta, Gârboni va pleca, săptămâna viitoare la Bucureşti, pentru a discuta cu cei de la RADEF pentru a vedea în ce măsură va primi sprijin pentru includerea Grădinii de Vară pe lista cinematografelor unde rulează în mod obişnuit filmele. 


Grădina de Vară a trecut prin ample lucrări de cosmetizare şi reintră în circuitul cultural-artistic al urbei. Ecranul din Grădina de Vară a fost curăţat şi revopsit, acesta fiind acum pus la punct pentru proiecţiile de filme. 
 

Deschiderea evenimentelor din grădina Capitol va avea loc în această seară, de la ora 20.30, când Filarmonica Banatul a pregătit un concert de Ziua Europei. 


Citiţi şi:

FOTO Grădina de vară Capitol, inclusă în circuitul artistic al Timişoarei. Cosmetizare spectaculoasă făcută de Filarmonica Banatul

FOTO Nostalgii timişorene. Amintiri despre oraşul de altădată: Cum mergeau oamenii la "mozi"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite