FOTO Au sosit noile cruci aurite pentru monumentala Bazilică Papală de la Radna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 11 milioane de euro este cel mai mare proieict european câştigat de Episcopia Romano-Catolică din Timişoara, pentru reabilitarea şi introducerea în circuitul turistic a Bazilicii Maria Radna (judeţul Arad).

Reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara au preluat noile cruci care vor fi urcate pe turnurile Bazilicii Papale Maria Radna. Crucile, care sunt identice cu cele anterioare, au fost realizate într-un atelier din Arad.

Înălţimea unei cruci are 2,50 metri. Ele au fost realizate din inox şi apoi aurite. Garanţia oferită de atelierul din Arad este de 200 de ani. În vârful fiecărei cruci va fi montat paratrăsnet. Crucile vechi nu au fost aruncate ci vor fi expuse în Muzeul Mănăstirii.

Noile cruci vor fi sfinţite în biserică înainte să fie urcate în turnuri, cel târziu până în data de 8 septembrie, de sărbătoarea Naşterii Sfintei Fecioare Maria.

Episcopia Romano-Catolică din Timişoara se poate lăuda cu atragerea celei mai mari finanţări pentru o biserică din România, alta în afara de cea ortodoxă. Este vorba de aproape 11 milioane de euro, pentru reabilitarea şi introducerea în circuitul turistic a Bazilicii Papale de la Radna (judeţul Arad).
 
Episcopia are şi ea o contribuţie proprie în acest proiect, deloc neglijabilă, care se ridică la 1,2 milioane de euro.

Citiţi şi:

FOTO Bazilica Papală Maria Radna se reînoieşte cu 11 milioane de euro. Numărul turiştilor se va dubla în anii care urmează
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite