Fostul prim-procuror al Parchetului Sânnicolau Mare a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu, magistrat cu grad de Înaltă Curte, a fost trimis astăzi în judecată de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Magistratul e acuzat de trafic de influenţă.

VOCEA BANATULUI: Mafioţi în robe

Zamfirescu este acuzat că a primit 4.500 de euro, în tranşe lunare, pentru că şi-a exercitat influenţa de magistrat în interesul unei firme de pază, asupra unor persoane din conducerea companiei multinaţionale Zoppas Industries România. Multinaţionala este cel mai mare producător de rezistenţe electrice din România.

Prim-procurorul Zamfirescu a fost eliberat de Curtea Supremă de Justiţie după ce a fost prins cu şpaga în sertar

Intermedieri penale

Procurorii DNA îl acuză pe Zamfirescu că a primit banii pentru a aranja ca firma de pază Securitech să primească un contract la Zoppas. Conform unui comunicat de presă emis astăzi de Biroul de Presă al DNA, Zamfirescu a traficat „influenţa sa rezultată din relaţiile prietenie, precum şi din poziţia sa de prim-procuror".

Conducerea Zoppas despre cazul procurorului arestat: „Nu avem nevoie să ne spună cineva cu ce furnizori să lucrăm"

Prins cu şpaga în sertar, la Parchet

În 8 septembrie 2010 Călin Zamfirescu a fost prins cu şpaga în sertar, chiar în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare. DNA a organizat un flagrant în momentul în care s-a achitat 1.000 de euro, „tranşa aferentă lunii august". Pentru flagrant au descins la Sânnicolau Mare forţe speciale aduse de procurorii anchetatori din Bucureşti.

EXCLUSIV Familia prim-procurorului reţinut de DNA a câştigat şi 20.000 de lei lunar


Foto: Captură TVT 89, momentul reţinerii lui Zamfirescu
CLICK AICI pentru ştirea video


L-au arestat puţin

image

Chiar în ziua surprinderii magistratului în flagrant, secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat arestarea lui Zamfirescu. În ziua de 9 septembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile. Însă, după cinci zile, completul de recurs format din nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis cercetarea în libertate a prim-procurorului. Acesta a fost suspendat din funcţie şi conducerea Parchetului Sânnicolau Mare a fost preluată de alt procuror. Zamfirescu are interdicţie de a părăsi ţara.


Zamfirescu a fost suspendat din funcţia de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Sânnicolau Mare

Susţine că a luat bani împrumut

Avocatul Arcadie Anastasescu, care asigură apărarea magistratului trimis în judecată, a prezentat pentru Adevărul de Seară, în momentul arestării, detalii legate de flagrant. „Banii erau inscripţionaţi şi fuseseră daţi de Trandafirescu, pe care clientul meu îl cunoştea de ani de zile şi erau apropiaţi", a explicat Anastasescu. Avocatul a declarat după organizarea flagrantului, că banii nu erau taxa pentru traficul de influenţă, ci un ajutor. „Domnul Zamfirescu se cunoştea cu Trandafirescu de mult timp, l-a mai împrumutat cu bani şi în trecut", a mai spus Anastasescu.

Fostul senator Matei a pierdut afacerile

Firma care a asigurat paza fabricii Zoppas din Sânnicolau Mare până în primăvara acestui an aparţine soţiei fostului senator de Timiş, Viorel Matei. „Am avut contract pe perioadă nedeterminată. A fost reziliat pe cale amiabilă în primăvară la cererea celor de la Zoppas. Dragoste cu sila nu se poate", a spus Drăghiţa Matei. Fostul senator a declarat pentru Adevărul de Seară că s-au făcut de mult timp presiuni pentru renunţarea la contract. „Am discutat cu soţia mea, după ce au tot redus sumele, să renunţăm la contract. Acum o lună am reziliat şi contractul pentru curăţenie. Sunt surprins de arestarea lui Zamfirescu, nu mă aşteptam", a spus Matei. CITEŞTE AICI ALTE DETALII!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite