Fiul unei familii de români din Elveţia, găsit mort la o săptămână de la dispariţia misterioasă. „A fost un băiat extraordinar de bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucas Roman (dreapta) a fost găsit decedat după aproape o săptămână de la dispariţie FOTO 20min.ch
Lucas Roman (dreapta) a fost găsit decedat după aproape o săptămână de la dispariţie FOTO 20min.ch

Lucas Roman (21 de ani), fiul unei familii de români stabilite în Elveţia, a fost găsit decedat la o săptămână de la dispariţia sa misterioasă dintr-un club din Geneva. Potrivit presei elveţiene, primele date ale anchetei arată că moartea tânărului a fost una accidentală.

Tragedie într-o familie de români din Elveţia. Fiul familiei, în vârstă de 21 de ani, dispărut în noaptea de doi spre trei septembrie în Geneva, a fost găsit decedat.

Potrivit presei elveţiene, trupul neînsufleţit al tânărului a fost găsit vineri, opt septembrie, pe malul drept al râului Rhone, în apropiere de zona industrială Bois – de – Bay. Potrivit jurnaliştilor publicaţiei Tribune de Geneve tânărul găsit decedat în râul Rhone a fost identificat, dar în cadrul anchetei se va realiza un test ADN pentru o confirmare formală a identităţii victimei.

Jurnaliştii elveţieni mai scriu că ancheta Parchetului continuă pentru a se stabili condiţiile în care a decedat Lucas Roman, dar potrivit unor surse judiciare, toate indiciile arată că moartea a fost una accidentală.

Lucas Roman a fost căutat timp de o săptămână de familie şi autorităţi după ce a dispărut misterios în noaptea de doi spre trei septembrie. Născut şi crescut în Elveţia şi stabilit în localitatea Prangins, în aproape de Nyon, Lucas Roman a mers în noaptea de sâmbătă spre duminică, împreună cu mai mulţi prieteni, în clubul „L’Usine” din Geneva. Potrivit presei elveţiene, tinerii au mers din Prangins în Geneva cu trenul. Potrivit publicaţiei 20min.ch, mama tânărului dispărut a declarat că băiatul a vorbit la telefon cu un prieten în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.15. Potrivit aceleiaşi surse, nimeni nu l-a mai văzut pe Lucas între orele 3.15 şi 4.15, oră la care tânărul a avut o ultimă convorbire telefonică cu un prieten, cu care a vorbit despre cum este muzica în club. „A fost un băiat extraordinar de bun”, a scris tatăl lui Lucas, într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare. 

Punctul de vedere al MAE 

În urma dispariţiei tânărului român din Elveţia, ziarul „Adevărul” i-a solicitat un punct de vedere şi Ministerului Afacerilor de Externe din România. Răspunsul, pe care îl redăm integral, a venit la o zi după ce Lucas Roman a fost găsit decedat:

„Ambasada României în Confederaţia Elveţiană are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la caz.Ancheta autorităţilor este în curs de desfăşurare. Familia cetăţeanului român este în legătură cu autorităţile locale şi nu a contactat, până la acest moment, misiunea diplomatică pentru a solicita asistenţă consulară.

Misiunea diplomatică menţine permanent legătura cu autorităţile cantonale competente pentru informaţii actualizate referitoare la stadiul anchetei cu privire la dispariţia cetăţeanului român. Ambasada României la Berna monitorizează situaţia, păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări.” 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite