Finanţare pentru noul terminal de plecări curse externe al Aeroportului Timişoara. Va costa aproximativ 18 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Iapă, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, a anunţat că a semnat noua Hotărâri de Guvern prin care se trece la o nouă fază de dezvoltare la Aeroportul Timişoara.

În Monitorul Oficial din 3 septembrie a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 737/2020 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Terminal plecări curse externe” la Aeroportul Internaţional Timişoara.

"Aprobarea acestei Hotărâri de Guvern garantează existenţa surselor de finanţare pentru obiectivul de investiţii.
 

Întreaga investiţie pentru Timişoara este în valoare de 184,5 milioane lei din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare - POIM, de la bugetul de stat şi din venituri proprii ale aeroportului şi prevede construcţia terminalului de plecări externe cu suprafaţa desfăşurată de 12.000 metri pătraţi", a anunţat Cătălin Iapă.
 

Noul terminal va avea sistem complet de control de securitate pasageri şi bagaje, 18 ghişee de check-in, şase cabine pentru poliţia de frontieră şi şase porţi automate de scanare documente.

Imagine indisponibilă


 

Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt rezervate pentru execuţia lucrării.

Imagine indisponibilă


Între timp, la Aeroportul Timişoara se lucrează la noul terminal de sosirii curse externe, care va costa cinci milioane de euro, jumătate din fonduri proprii ale Aeroportului, iar restul – fonduri europene şi fonduri ale Ministerului Transporturilor. 

Imagine indisponibilă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite