Finanţare de 12,5 milioane de euro pentru al doilea bloc din noul cartier de turnuri rezidenţiale din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
XCity Towers
XCity Towers

Wallberg a obţinut finanţarea pentru Tower Two - al doilea turn rezidenţial, cu un regim de înălţime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Dezvoltatorul arădean Wallberg a încheiat un contract de finanţare pentru construcţia celui de-al doilea turn din ansamblul XCity Towers, primul cartier de turnuri rezidenţiale din Timişoara, proiect în valoare de 75 de milioane de euro, care va totaliza 955 de apartamente. Dezvoltatorul a pregătit organizarea şantierului şi a demarat lucrările de construcţie, toate avizele necesare fiind deja obţinute. În paralel, Wallberg finalizează construcţia primului turn care va fi livrat în acest an.

Tower Two va avea un regim de înălţime de 16 etaje şi va cuprinde 148 de apartamente şi o suprafaţă office de 700 metri pătraţi. Valoarea proiectului este estimată la 12.5 milioane de euro, din care suma de 7.3 milioane de euro este acoperită de contractul de finanţare încheiat cu Garanti Bank, unul din partenerii bancari ai grupului, încă din 2015. 

Numărul apartamentelor pe care Wallberg le construieşte deja la Timişoara va urca la 287 de unităţi, la care se adaugă peste 300 de locuri de parcare, dar şi o suprafaţă generoasă destinată spaţiilor comerciale şi o componentă office de 1.400 mp.

Turnul va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două şi trei camere cu terase generoase sub formă de logie. Ca noutate, dezvoltatorul vine în întâmpinarea cererii ridicate pe segmentul cu trei camere, cu un model optimizat şi ergonomic, cu o suprafaţă de 64 metri păptraţi utili şi două balcoane.

Decizia de a construi o clădire de 16 etaj eîn plină perioadă de pandemie, suprapunându-se totodată cu lucrările de finalizare a primului turn, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat cu Tower One, apartamentele fiind contractate aproape în totalitate. 

În ceea ce priveşte construcţia, Tower One se apropie de finalizare, faţada fiind deja terminată, iar lucrările actuale prevăd finisarea apartamentelor. Astfel, în ciuda restricţiilor din ultimele luni, prima clădire va fi predată la termenul prevăzut, construcţia având un avans considerabil înainte de pandemie.

XCity Towers are avantajul de a se afla la câteva minute de principalele zone de atracţie ale oraşului, dar se bucură, în acelaşi timp, de o localizare privilegiată, retrasă, într-o zonă verde, departe de agitaţia marilor bulevarde, oferind intimitate şi siguranţa unei vieţi armonioase. Zona Bucovinei din Timişoara este una din cele mai bine cotate, dar şi căutate zone din Timişoara, recunoscută pentru viaţa liniştită. Mini-cartierul va avea în final opt blocuri turn.

Vă mai recomandăm:
 

FOTO Prima clădire rezidenţială la ISHO e finalizată. Toate apartamentele au fost vândute


Unul din cei mai mari producători de energie din Italia construieşte un întreg cartier în nordul Timişoarei

FOTO Zgârie-norii din Timişoara. Cea mai înaltă clădire de locuit va avea 20 de etaje, cea mai înaltă clădire de birouri se întinde pe 27 de nivele

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite