Fabrica de cauciucuri Continental din Timişoara şi-a creat propriul serviciu de pompieri. Va interveni şi la cererea ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii Continental Anvelope pot interveni şi la cererea ISU FOTO Continental Anvelope
Pompierii Continental Anvelope pot interveni şi la cererea ISU FOTO Continental Anvelope

Continental Anvelope Timişoara a investit 1.8 milioane de lei într-o staţie de pompieri care vor interveni atât pe platforma Continental, cât şi în cazuri din Timişoara şi judeţ sesizate prin serviciul 112.

În cadrul staţiei de pompieri înfiinţate de fabrica de cauciucuri lucrează 42 de voluntari şi 22 de pompieri, 10 dintre aceştia fiind şoferi de autospecială şi 10 servanţi pompieri. În dotarea pompierilor privaţi sunt două autospeciale cu spumă care pot interveni la orice oră din noapte sau zi la solicitarea ISU.

„Noul serviciu asigură un nivel de siguranţă pe întreaga noastră platformă industrială, prin îmbunătăţirea timpilor de reacţie şi intervenţie în eventualitatea unui incendiu. În plus, datorită echipei suficient de numeroase şi a celor două autospeciale de intervenţie, putem acţiona şi în restul judeţului, în caz de situaţii de urgenţă, la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timişoara.

Reprezentanţii companiai au mai arătat că investiţia acoperă achiziţia a două autospeciale de intervenţie, a celorlalte echipamente necesare echipelor de intervenţie, precum şi amenajarea viitoarei remize de pompieri pe teritoriul companiei. „Alături de constituirea serviciului de pompieri, a fost asigurată şi o rezervă de apă care să acopere necesarul chiar şi în momentele când sistemele sunt afectate de anumite calamitaţi sau defecţiuni tehnice (cutremur, întreruperi alimentare electrică etc). Dotarea tehnică actuală permite intervenţia şi la înălţimi mari, care înainte nu erau accesibile”, mai spun reprezentanţii fabricii de cauciucuri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite