EXCLUSIV „Regele asfaltului” şi „mâna dreaptă” a primarului Gheorge Ciuhandu, în război deschis pentru o sumă cu şase zerouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aura Junie (stânga - foto www.optm.ro) si Georgica Cornu sunt in razboi deschis pentru o miza uriasa
Aura Junie (stânga - foto www.optm.ro) si Georgica Cornu sunt in razboi deschis pentru o miza uriasa

Chiar dacă se plânge că afacerile cu statul merg anevoios, patronul Confort, Georrgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat”, ţine cu dinţii de lucrările publice, cu atât mai mult cu cât în joc sunt milioane de euro. Membrii comisiei de licitaţie de la Piaţa Iosefin, printre care şi Aura Junie, despre care angajaţii primăriei spun că este „mâna dreaptă a primarului”, s-au ales cu plângeri penale.

Înarmaţi cu căşti de protecţie şi însoţiţi de un sobor de preoţi, reprezentanţii Primăriei Timişoara au pus în această toamnă piatra de temelie a Pieţei Iosefin din Timişoara, una din cele mai importante pieţe din oraş, în care se investesc 12 milioane de lei. Piaţa este clădită însă pe un scandal de proporţii între milionarul Georgică Cornu şi membrii comisiei de licitaţie care au atribuit lucrarea firmei Prompt.

Acuzaţii grave

Opt firme au fost interesate de lucrarea de la Piaţa Iosefin. Într-un final au rămas două, Prompt şi Confort, aceasta din urmă patronată de Georgică Cornu. Comisia de licitaţie a stabilit că oferta cea mai bună îi aparţine firmei Prompt pe care a declarat-o câştigătoare.
Cornu a depus contestaţie la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor şi care a constatat, în contradictoriu cu comisia de licitaţie, că „SC Confort a obţinut punctaj maxim de evaluare”. Primăria a continuat însă lucrarea cu firma desemnată câştigătoare, astfel că membrii comisiei de licitaţie, printre care şefa Direcţiei de Dezvoltare, Aurelia Junie şi şefa Direcţiei de Buget, Smaranda Haracicu s-au ales cu plângeri penale pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, falsi intelectual şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

NUP de la procuror

În plângerea penală depusă la parchet, Cornu arată că firma sa a fost depunctată ilegal. „Am fost punctaţi cu zero puncte la desfăşurarea activităţii în actuala hală de legume-fructe şi la asigurarea curăţeniei la ieşirea din şantier”, se arată în plângerea penală depusă de Cornu. „Apreciez că mi-am îndeplinit corect obligaţiile ce îmi reveneau în cadrul comisiei de evaluare”, a declarat Aura Junie, în timpul audierilor. Procurorul a analizat probele şi a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Aura Junie şi ceilalţi membri ai comisiei de licitaţie. Cornu a făcut plângere împotriva rezoluţiei date de procuror, iar procesul se judecă la Secţi Penală a Curţii de Apel Timişoara, primul termen fiind programat pe 12 decembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite