EXCLUSIV Elevi obligaţi să jure în scris în faţa lui Dumnezeu că nu copiază la teză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din clasa a XII-a A de la un liceu din Timişoara sunt obligaţi când dau teză să se jure pe Dumnezeu că nu vor copia în timpul examenului.

Un elev din clasa a XII-a A din Timişoara de la Liceul Teologic Baptist şi-a postat pe Facebook teza, care constă într-un examen grilă, potrivit căreia el şi colegii lui sunt obligaţi să jure în faţa lui Dumnezeu că nu copiază.

Documentul a fost publicat ieri pe Facebook. Pe lucrarea tip grilă, sub numele elevului examinat, este scris îngroşat jurământul pe care elevul trebuie să şi-l asume şi să îl semneze: „Mărturisesc înaintea lui Dumnezeu că NU AM COPIAT la această teză".

Elevul care şi-a postat teza pe profilul său de Facebook a scris că „Asta nu s-a mai întamplat", iar fotografia a provocat o adevărată polemică pe pagina tânărului.

Direcţiunea: „Nu e o practică generalizată"

Directorul Liceului Teologic Baptist a declarat că este posibil ca această practică să existe. Într-o primă fază a spus că nu ştie despre acest jurământ, apoi a spus că semnarea jurământului depinde de fiecare elev în parte, fiind opţională.

„Nu ştiu. E posibil, că e profil teologic. Cred că e vorba despre asumarea responsabilităţii. Nu e o practică generalizată. O fi fost vreo întâmplare. E foarte posibil să se întâmple lucru ăsta la doctrine biblice. E o materie de specialitate. E liber consimţit. Şi-o asumă. Intră şi asta în asumarea lui. E o practică în cadrul cultului. La disciplina asta profesorul o fi cerut o dată, de două ori, de trei ori... Aaaaa, apare pe scris pe lucrare. Da, lucrările se fac şi se multiplică pe calculator şi se dau la elevi. Probabil că profesorul a formulat cerinţa aceasta, cine ştie. Cred că e opţională. Unii pot să semneze, alţii nu", a declarat Ilie Dănuţ, directorul Liceului Teologic Baptist din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite