Erou al Revoluţiei, păcălit la bingo şi dator la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Vasile Farcău a câştigat în urmă cu doi ani 60.000 de lei la Bingo Metropolis, bani pe care nu i-a mai primit niciodată pentru că firma a intrat în insolvenţă. La sfârşitul lunii trecute, Farcău a vrut să-şi dă foc în faţa sediului Metropolis din Bistriţa, însă a decis să rezolve problema pe calea legală.

Vasile Farcău (57 de ani) a câştigat în 2011 suma de 60.000 de lei la Bingo Metropolis, nu a primit niciun ban nici până în ziua de astăzi, deoarece firma SC Phoenix Games, care susţinea jocul, se află în insolvenţă. În contul câştigului pe care spera să-l primească, timişoreanul şi-a făcut un credit la bancă, de 60.000 de lei, pentru a-i construi o casă fiului său. Acum se află la limita disperării pentru că nu mai are cu ce să plătească ratele, iar banii de la bingo întârzie să-i intre în cont. 

Farcău, membru al Asociaţiei de revoluţionari „17 Decembrie“ din Timişoara, susţine că timp de doi ani a încercat să-şi recupereze câştigul pe cale legală, făcând plângere la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, a discutat cu avocaţi şi s-a străduit să negocieze cu cei de la Metropolis însă problema nu s-a rezolvat. 

Protest extrem la Bistriţa

Sătul să tot aştepte, Vasile Farcău a urcat în tren, la sfârşitul lunii noiembrie, şi s-a dus la Bistriţa, acolo unde se află sediul Metropolis, înarmat cu o geantă plină cu documente şi cu trei sticle pline cu benzină şi a ameninţat că îşi dă foc dacă reprezentanţii societăţii nu ies să discute cu el. 

„Să nu se joace cu mine pentru că am ţinut în şah Securitatea lui Ceauşescu! Dacă daţi pe internet, mă găsiţi! Eu am ieşit la Revoluţie, în 17 decembrie şi m-am operat în Italia pentru rănile pe care le-am avut. Sora mea a fost împuşcată cu glonţ «doom-doom» în zona braţului. Şi ăştia de la Metropolis îşi bat joc de mine!“, a spus Vasile Farcău, la Bistriţa, în faţa jurnaliştilor.

Nu a apucat, însă, să îşi pună planul  în aplicare. După ce s-a stropit cu benzină, a fost imobilizat de poliţiştii şi de pompierii sosiţi la faţa locului. Timişoreanului i s-au pus cătuşele şi s-a ales şi cu o amendă de 200 de lei. Farcău a fost dus apoi la un spital de psihiatrie, de unde i s-a dat drumul a doua zi după ce s-a stabilit că este în deplinătatea facultăţilor mintale.

A schimbat macazul

Deşi SC Phoenix Games a intrat în insolvenţă, iar dosarul se află pe rolul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, jocul bingo Metropolis continuă la Antena 1 în spatele unei alte firme. Farcău a discutat cu directorul companiei, aflat la Londra, care i-a promis că lucrurile se vor rezolva în scurt timp.

După episodul de la Bistriţa, Farcău a revenit la Timişoara şi, brusc, refuză orice dialog pe această temă, dar susţine că nu mai are de gând să facă gesturi extreme pentru recuperarea banilor. Contactat de reporterul „Adevărul”, Vasile Farcău a evitat să discute despre subiect şi a declarat că aşteaptă să se facă dreptate pe cale legală.

„Mi-au promis că îmi dau banii, dar nu am primit nimic până acum. Acum aştept. Las instituţiile legale să îşi facă treaba. Dacă se consideră că merit să iau banii, atunci să îi iau. Dacă nu, nu am ce să fac. Nu mai vreau să aud de acest subiect, pentru că mi-a adus multe necazuri”, a încheiat Vasile Farcău. Reprezentanţii SC Phoenix Games nu au putut fi contactaţi pentru o poziţie oficială.

Rănit în Revoluţia de la Timişoara

Vasile Farcău este unul dintre revoluţionarii care au participat activ la evenimentele din din decembrie 1989, când a fost rănit şi arestat. El a fost operat de mai multe ori în Italia din cauza rănilor provocate de bătăile care i s-au administrat în beciurile Miliţiei, după 17 decembrie 1989, când a fost arestat. Alături de el a fost rănită şi sora lui.

Farcău a mai făcut un gest extrem în 2010, când a intrat în greva foamei din solidaritate pentru preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, Teodor Mărieş. „Vinovaţii trebuie să plătească, în frunte cu Ion Iliescu, care este vinovat pentru morţii de după 22 decembrie”, spunea Vasile Farcău, în 2010.

Citeşte şi:

VIDEO Controversatul film al lui Sergiu Nicolaescu despre Revoluţia de la Timişoara: “A venit aplaudacul lui Ceauşescu să ne dea lecţii”

Cum a ajuns omul lui Ceauşescu de la Timişoara să fie numit ”lider al revoluţiei”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite