Elevul de liceu care a inventat un aparat care hrăneşte animalele în locul fermierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Mihancea a contribuit la inventarea unui aparat care poate lua să ajute în exploataţiile agricole. Aparatul, creat de elev în colaborare cu un alt inventator, dozează hrana pentru animale la diferite intervale orare, fără să fie nevoie de intervenţia omului.

Tânărul de 16 ani, învaţă în clasa a XI-a la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timişoara. Pentru că una dintre pasiunile lui, poate cea mai mare, este fizica, Eugen a fost mereu curios să afle cum funcţionează diverse lucruri. Când l-a întâlnit pe profesorul Alexandru Stoian, a avut ocazia să-şi transforme ideile în ceva util, un lucru ce poate fi de ajutor altor persoane.


Elevul a inventat un automat cu lichid care poate comanda şi acţiona anumite aparate fără curent electric. „Aparatul poate fi folosit pentru a doza mâncarea pentru animale, la anumite ore, fără să fie nevoie de intervenţia omului. Poate să pornească şi să oprească anumite aparate fără intervenţia omului. Se poate programa să acţioneze la diferite ore, zile sau săptămâni”, a explicat tânărul.


Funcţii multiple


Instalaţia creată de Eugen Mihancea este deosebită de altele prin simplul fapt că este o alternativă la orice alte sisteme care funcţionează pe bază de electricitate, fiind astfel mai economică şi mult mai practică. Automatul cu lichid poate funcţiona încontinuu şi pe lângă faptul că poate doza hrana animalelor din ferme sau rezervaţii naturale, el poate fi folosit şi  pentru a comanda sistemul de irigare sau ca sistem de protecţie  la căderea tensiunii electrice.


Aşteaptă recunoaştere


Eugen a lucrat la invenţia lui, alături de Alexandru Stoian, aproape o lună, timp în care a gândit un sistem mecanizat care poate înlocui orice sursă de energie. „A fost o experienţă foarte interesantă pentru că e ceva nou. M-am implicat cât am putut şi aş mai face asta”, a spus Eugen. Ideea lui a ajuns la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret, acolo unde a fost admirată de oameni de afaceri din întreaga ţară, datorită aplicabilităţii instalaţiei în diverse domenii în care se doreşte comandarea funcţionării unor aparate. „Un domn de la o fermă de găini de lângă Bucureşti a vrut să automatizeze sistemul de hrănire a animalelor”, a povestit Eugen. Acum, invenţia aşteaptă brevetul de la OSIM.

Un domn de la o fermă de găini de lângă Bucureşti a vrut să automatizeze sistemul.
Eugen Mihancea, inventator

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite