Drama unei studente la Medicină salvate din ghearele fostului prieten de o colegă curajoasă: „O să muriţi amândouă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un dosar de tentativă de omor soluţionat recent scoate la iveală coşmarul prin care au trecut două tinere
Un dosar de tentativă de omor soluţionat recent scoate la iveală coşmarul prin care au trecut două tinere

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de tentativă de omor în care victimă a fost o studentă la Facultatea de Medicină. Tânăra a fost la un pas de a fi omorâtă de fostul ei concubin, dar a fost salvată de o prietenă, care s-a luptat cu agresorul. Pentru a salva victima, tânăr l-a lovit în cap pe agresor cu toporul.

Cinci ani şi plata a 20.000 de euro daune morale. Aceasta este pedeapsa primită de un tânăr judecat pentru tentativă de omor după ce a încercat să îşi ucidă fosta iubită, o studentă la Medicină. Totul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2017. După doi ani de relaţie cu O.M., C.A., studentă în anul IV la Universitatea de Medicină din Timişoara, a decis să pună punct relaţiei.

Fata plecat din locuinţa în care stătea cu iubitul său şi s-a mutat într-o cameră de cămin. O.M. a rugat-o pe tânără să îl mai lase să stea cu ea, spunându-i că se va sinucide dacă fata nu acceptă. C.A. a cedat şi l-a lăsat pe tânăr să stea cu ea în camera de cămin timp de o săptămână. Comportamentul concubinului său nu s-a schimbat, iar tânăra a decis să pună punct definitiv relaţiei şi să nu îi mai permită tânărului să locuiască la ea.  „Totuşi, inculpatul nu s-a împăcat cu ideea despărţirii şi a continuat să o căute zilnic pe fosta sa prietenă, atât la facultate, cât şi la cămin, cerându-i să-i mai acorde o şansă de a fi împreună, făcând diverse gesturi violente, cum ar fi autoagresiunea prin tăierea superficială a propriilor braţe, incendierea unei haine în faţa camerei de cămin a persoanei vătămate sau sustragerea unor bunuri aparţinând victimei”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

A convins-o să intre în apartamentul lui

Pentru că tânărul o tot urmărea, studenta i-a cerut să o lase în pace, avertizându-l că îl va reclama la Poliţie. A fost momentul în care fostul ei iubit a ameninţat-o pe tânără că îl va ucide pe următorul bărbat cu care ea va avea o relaţie. Vâzând ameninţările fostului său iubit, C. A. şi-a sunat o colegă, pe K.M., chemând-o să meargă cu ea la Poliţie pentru a-l reclama pe O.M. Văzând starea în care se află tânărul, cele două fete au renunţat la a mai merge la Poliţie şi s-au decis să îl conducă până acasă. Acolo, tânărul a chemat-o pe fosta sa iubită să îşi ia lucrurile din apartamenet. Gândindu-se că este împreună cu colega sa, tânăra a acceptat să urce să îşi ia lucrurile.

Scenele unui film de groază

În momentul în care cele două fete au pus piciorul în apartament, tânărul a încuiat uşa, a aruncat cheia pe jos, în bucătărie, şi a devenit agresiv. „Inculpatul a scos nişte lame de bărbierit din dulapul aflat sub chiuveta din bucătărie, lame pe care le-a aşezat pe pultul chiuvetei, spunându-i victimei că ‹‹acum o să vezi ce o să-ţi fac!››. Speriată, persoana vătămată C.A., dându-şi seama că inculpatul vrea să-i facă rău, a fugit în baia apartamentului şi a apelat de pe telefonul mobil Serviciul 112, relatând operatorului adresa la care se află, precum şi faptul că inculpatul vrea să-i facă rău, sechestrând-o pe ea şi pe prietena ei, K.M. în apartament”, se arată în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, după acest moment au urmat clipe de groază pentru cele două fete. O.M. lovea cu umărul în uşa de la baie pentru a o deschide. Văzând că nu poate, a luat un topor. Temându-se că fostul ei iubit o va ataca pe prietena ei, C.A. a deschis uşa la baie.  Tânărul a lăsat toporul jos, şi a prins-o pe fosta fosta lui concubină de eşarfa pe care o avea, strângând-o de gât. „În urma sugrumării, persoana vătămată a căzut pe jos, pe gresia de pe holul situat în faţa băii, inculpatul punându-se deasupra ei, continuând să tragă cu putere de capetele eşarfei, persoana vătămată pierzându-şi cunoştinţa. În tot acest timp, martora K.M. s-a opus acţiunii inculpatului, sens în care l-a tras de mâini şi i-a aplicat lovituri cu pumnii pentru a-l determina să nu mai tragă de capetele eşarfei, însă fără succes.  Apoi, în momentul în care a văzut că persoana vătămată se învineţise şi se umflase la faţă, pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul continua să o strângă de gât cu eşarfa, martora K.M., realizând pericolul iminent de deces al victimei, a luat de jos toporul aruncat mai devreme de inculpat şi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri, unele dintre acestea în zona capului, datorită cărora inculpatul a slăbit strânsoarea eşarfei, martora reuşind să-l oprescă şi să-l tragă de pe victima”, se arată în dosarul de tentative de omor.

„Ajutor! Ne omoară”

Cele două fete s-au refugiat în apartament, unde C.A. a luat un cuţit, toporul şi eşarfa şi le-a aruncat pe geam, astfel încât agresorul să nu poată folosi aceste arme. Venit după fete în bucătărie, O.M.  a prins-o de mijloc pe fosta sa iubită, încercând să o arunce pe geam. Martora K.M. a intervenit din nou salvator, îndepărtându-l pe agresor de pe victimă. Furios, O.M. a smuls un cabru electric cu care a încercat să o sugrume pe victimă. Şi de această dată, prietena fetei agresate a dat dovadă de curaj, oprindu-l pe agresor. Cele două fete au reuşit să îl mobilizeze pe inculpat, strigând în acelaşi timp după ajutor. „Ajutor. Ne omoară”.

În timp ce una dintre fete îl ţinea pe agresor la pământ, cealaltă a reuşit să găsească cheia şi să deschidă uşa apartamentului. „O.M. a reuşit să scape din imobilizarea martorei K., astfel că a trecut din nou la urmărirea victimei, de această dată pe holul blocului, de la etajul IV, unde a prins-o din nou de gât, trăgând-o înspre balustrada palierului pentru a o arunca peste aceasta. Din nou, a intervenit martora K. M., care a reuşit să-l tragă pe inculpat de lângă persoana vătămată, iar aceasta, eliberându-se de inculpat, a reuşit să fugă din imobil, deplasându-se la sediul I.P.J. Timiş, situat în apropiere, relatând organelor de poliţie cele întâmplate”, se mai arată în rechizitoriu, potrivit căruia, din spital, acolo unde a fost internat ca urmare a lovitorulor aplicate de cele două fete, agresorul a transmis: „O să muriţi amândouă”. 

În urma procesului, agresorul acuzat de tentativă de omor a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi plata unor daune morale de 20.000 de euro. În pronunţarea sentinţei, judecătorii au reţinut în favoarea inculpatului „lipsa antecedentelor penale, dar şi faptul că a comis fapta în condiţiile unui discernământ diminuat”, aşa cum reiese din expertiza realizată cu ocazia anchetei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite