Dosarul penal de la clubul de fiţe Heaven „zace” de aproape doi ani în sertarele DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Miuţ s-a retras în anonimat în aşteptarea soluţiei din ancheta în care este urmărit penal
Nicuşor Miuţ s-a retras în anonimat în aşteptarea soluţiei din ancheta în care este urmărit penal

Incompetenţă, rea-voinţă sau un volum prea mare de muncă. Nimeni nu ştie care este motivul real pentru care procurorul DNA care anchetează o afacere dintre clubul de fiţe Heaven şi Primăria Timişoara, nu este în stare să finalizeze cercetările. În aprilie se împlinesc doi ani de când „Adevărul” a scris pentru prima dată despre acest caz, iar până acum nu s-a dat o soluţie. 

Citeşte şi:

Dosarul „Heaven”, în care acuzaţiile de abuz ajung la nume mari din Primăria Timişoara, s-a împotmolit. Află cum motivează anchetatorii întârzierea

Dosarul Miuţ-Heaven „zace" în sertarele DNA: „E greu să lucrezi pe mai multe fronturi”

Ancheta de la clubul Heaven, deţinut de fostul miliţian Dorin Epure, a început în momentul în care s-a descoperit că primăria i-a închiriat lui Epure 15.000 de metri pătraţi, dar în realitate încasa bani doar pentru 3.200 de metri pătraţi. În dosar sunt cercetaţi funcţionari mai mulţi funcţionari din Primăria Timişoara, dar „greul” anchetei este fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, care este urmărit penal pentru abuz în serviciu. 

„Aproape gata” de aproape un an

Din motive care scapă unei gândiri raţionale, procurorul DNA care anchetează cazul, nu a reuşit în aproape doi ani de zile să pună cap la cap datele din dosar şi să emită o soluţie. În urmă cu aproape un  an, şeful DNA, Tamaş Shiffbeck spunea că dosarul este aproape gata. Cu toate acestea, ancheta nu este finalizată nici acum. Unul din avocaţii din dosar a spus că procurorul i-a chemat pe învinuiţi la prezentarea materialului, dar cu toate acestea soluţia încă nu a fost emisă.

Presiuni pentru finalizare

Surse din sistem au dezvăluit pentru „Adevărul” că „lenea” cu care se soluţionează acest dosar a ajuns până la urechile procurorului general, care i-ar fi pus în vedere procurorului de caz să finalizeze dosarul cât mai repede, indiferent care ar fi soluţia. Potrivit aceloraşi surse, procurorul chiar ar fi fost ameninţat cu retrogradarea dacă nu termină acest dosar. În ciuda acestor presiuni, ancheta încă nu a fost finalizată, dar un lucru e sigur: „e aproape gata”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite