Dosarul penal al unuia dintre cei mai influenţi oameni politici din Timiş: Titu Bojin, preşedintele CJT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei care s-au ales cu dosare penale în 2014 se află şi Titu Bojin, unul din cei mai influenţi oameni politicieni din judeţ, actualul preşedinte al CJ Timiş.

În dosarul în care Titu Bojin este cercetat, procurorii structurii centrale a DNA vizează fapte de corupţie în care au fost implicaţi preşedintele CJ Timiş, consilierul judeţean Marcel Mihoc, dar şi 17 primari din Timiş. Procurorii verifică încheierea unor contracte prin care mai multe primării au încheiat ilegal contracte de achiziţie a unor truse de scule. 
 

Procurorii DNA îl acuză pe Bojin (preşedintele PSD Timiş) că, împreună cu consilierul Marcel Mihoc, fost PSD, actual independent, au convins mai mulţi primari PSD, cu care se aflau în relaţii apropiate să încheie contracte cu firma SC Ecomet West SRL.
 

„Folosindu-se de autoritatea pe care o deţine, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, precum şi lider zonal al unei formaţiuni politice, a identificat pe raza judeţului Timiş, primării conduse de aleşi locali, din aceeaşi formaţiune politică, ulterior, George Didilă încheind contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă, între aceste primării şi S.C. Ecomet West S.R.L.”, arată surse judiciare.

Pentru evitarea liciaţiilor şi atribuirea directă a contractelor, între primării şi firma Ecomet West SRL s-au încheiat contracte cu valori mici, de până în 20.000 de lei. Din datele existente până acum, în reţea au fost, însă, atrase 17 primării. În plus, aceeaşi firmă a încheiat contracte şi cu Direcţia Apelor Banat, al cărui şef este un apropiat al lui Titu Bojin, şi el director al Apelor până la alegerile din 2012. De asemenea, Ecomet West SRL a avut relaţii contractuale cu Direcţia de Prestări Servicii Timiş.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite