Deputatul PNL care a semnat pentru anchetarea celor care au realizat spotul Copiii Referendumului: "Mă simt vinovat pentru că am semnat ca primarul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul timişorean Pavel Popescu, aflat pe lista parlamentarilor PNL care au cerut Autorităţii pentru Protecţia Copilului să înceapă o anchetă împotriva agenţiei Papaya, susţine că nu a ştiut ce a semnat şi îşi retrage sprijinul pentru această iniţiativă

Poliţia a început azi o anchetă legată de clipul "Copiii Referendumului", sub suspiciunea că figuranţii minori din spot nu ar fi avut acordul părinţilor pentru acţiune, că ar fi existat o situaţie de exploatare a copiilor şi că ar fi fost abuzaţi fizic şi emoţional.

În timp ce şeful agenţiei Papaya a dat explicaţii la poliţie, jurnalistul Vlad Petreanu a dezvăluit că plângerea depusă la Protecţia Copilului vine de la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor.

“Din cei 15 semnatari, zece sunt de la PNL: Cupşa Ioan, Mihalescul (sic!) Dumitru, Popescu Pavel, Fădor Angelica, Cherecheş Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartău Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ioniţă Antoneta, Neagu Nicolae.

3 sunt de la PSD: Jivan Luminiţa-Maria, Titus Corlăţean, Gabriel-Beniamin Leş.

1 de la ALDE: Cătăniciu Steluţa-Gustica.

1 de la Minorităţi: Groşaru Andi-Gabriel”, a scris Vlad Petreanu, pe site-ul său.

Imediat, Pavel Popescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care susţine că nu a ştiut ce a semnat şi că nu este de acord cu plângerea. 

“Îmi cer scuze public pentru greşeala pe care am făcut-o susţinând, prin semnătură, un demers de care nu am ştiut şi anunţ că îmi retrag semnătura. Mi s-a cerut semnătura pentru o întrebare, nu pentru o plângere. Eu nu am semnat nici o plângere. Vorbesc de - intrebarea adresată Autorităţii pentru Protecţia Copilului privind Clipul ”Copiii referendumului” realizat de Papaya Advertising.

În Parlament există o cutumă: când unul din parlamentari iniţiază un proiect de lege, o întrebare, interpelare ş.a..m.d., solicită şi sprijinul altor colegi pentru susţinerea demersului lui. Asta mi s-a întâmplat în acest caz, mi s-a cerut semnătura de către un coleg PNL, iar eu am semnat luând de bun ce mi s-a spus pe holul Parlamentului şi anume că este vorba despre o iniţiativă privind apărarea drepturilor minorilor în filmări destinate difuzării în spaţiul public. Astăzi constat că am fost dus în eroare şi m-am trezit în mijlocul unui scandal pe seama unui clip publicitar despre referendumul din 6-7 octombrie de care nu am avut habar până în urmă cu câteva ore.

Pe scurt, aşa-zisa iniţiativă care era, de fapt, o întrebare despre care repet: nu am avut ştiinţă, sună aşa ”există acordul părinţilor copiilor care participă în acel clip?” era adresată Autorităţii pentru Protecţia Copilului. În această dimineaţă am discutat cu domnul Robert Tiderle, directorul Agenţiei Papaya Advertising şi iată ce am aflat: ”la data când Autoritatea pentru Protecţia Copilului a primit întrebarea avea dosarele complete semnate de părinţii copiilor cu acordul de participare la filmarea clipului. Aşadar, singurul lucru pe care această instituţie îl avea de făcut era să dea un răspuns întrebării primite de la Parlament şi să spună atât: există acordul tuturor părinţilor. Autoritatea pentru Protecţia Copilului a sesizat însă Poliţia ceea ce eu socotesc că e un abuz pe care îl condamn ferm şi care abuz a condus la interogarea domnului Robert Tiderle şi, probabil, a părinţilor copiilor care apar în acel clip.

Mă simt vinovat pentru că am semnat ca primarul fără să verific cu atenţie ce anume semnez şi îmi asum asta, dar când mi s-a solicitat semnătura am fost încredinţat că este vorba despre susţinerea unei întrebări sau a unei iniţiative legislative care avea ca scop protecţia minorilor în ceea ce priveşte apariţia lor în materiale audio-vizuale în spaţiul public. Deh, încrederea nu e de dat oricui!

Pe viitor şi tata dacă îmi va cere o semnătură am să verific de două ori înainte de-a semna!”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite