Dacia, primul cartier modernizat de administraţia Fritz. Spaţii verzi, zone de recreere şi odihnă în aer liber, modalităţi sigure de deplasare
0
Primăria Timişoara a lansat licitaţia pentru modernizarea spaţiului public din zona Dacia, faza de documentaţie tehnică. Proiectul se va realiza din fonduri europene.
Primăria Timişoara a lansat licitaţia pentru servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării şi implementării obiectivului de investiţie „Modernizare spaţiu public - zona cuprinsă între bulevardul Cetăţii, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalaţiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructură rutieră, utilităţi publice”.
Zona este delimitată de Calea Torontalului, Bulevardul Cetăţii, strada Gheorghe Lazăr şi Calea Circumvalaţiunii şi este un cvartal complex de locuinţe colective şi funcţiuni complementare.
Cartierul nu a beneficiat niciodată de un concept unitar de amenajare, intervenţiile în zonă efectuându-se sporadic şi izolat în funcţie de necesităţile momentului.
”Este primul proiect de acest tip în Timişoara, în care gândim integrat modernizarea unui întreg cartier de locuinţe, plecând de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spaţiu verde de calitate, zone de recreere şi odihnă în aer liber şi modalităţi sigure de deplasare. Vrem să facem trecerea de la un cartier în care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Investiţia va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spaţiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităţilor de utilizare a acestora, decongestionând circulaţia – intervenţii menite să crească calitatea vieţii cetăţenilor Timişoarei.

Prin intervenţia propusă se doreşte revitalizarea spaţiilor publice şi introducerea de funcţiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (coşuri baschet şi spaţiu amenajat), spaţii destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.
Pentru implementarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin noul Program Operaţional Regional.

Anunţul este publicat pe SEAP şi cei interesaţi sunt aşteptaţi să depună oferte până în 9 februarie 2022. Valoarea estimată a contractului de proiectare este 504.201 lei.
Vă mai recomandăm să citiţi:
Tehnologii ale viitorului şi realitate virtuală pentru Traseul Revoluţiei din Timişoara. Cât costă proiectul