Cum au scăpat baştanii printre degetele justiţiei: judecătorii au ratat arestarea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucreţia Seifert şi Petru Jurj, acuzaţi de o ţeapă de un milion de euro, au reuşit de fiecare dată să aibă noroc în instanţele timişorene.

Cei doi romi au reuşit să obţină achitarea la Tribunalul Timiş, marţi, fără să se prezinte la vreun termen de judecată, de la debutul procesului, din februarie 2010. Lucreţia Seifert şi Petru Jurj sunt acuzaţi de procurori că au cumpărat mai multe terenuri şi clădiri din Timişoara, dar nu au achitat o parte din bani. Patru victime susţin că au fost păgubite, dar judecătorul Dubravca Cernuş, care a judecat dosarul, le-a respins, ieri, daunele solicitate.

Tot la Tribunalul Timiş, un alt judecător, Monica Bădescu, în noiembrie 2009, a refuzat să-i aresteze pe Lucia Seifert şi Petru Jurj, în acelaşi dosar, când procurorul DIICOT, a solicitat arestarea preventivă. Cei doi romi nu au fost arestaţi atunci, dar procurorul a făcut recurs, la Curtea de Apel Timişoara.
Recursul a fost judecat de către Ion Dincă, şeful Secţiei Penale, care a dispus arestarea celor doi romi. Inculpaţii au fost audiaţi de Dincă, care s-a retras să delibereze. Însă la deliberare, romii nu s-au mai întors. Au fost daţi în urmărire internaţională după câteva luni şi nu au maifost găsiţi de poliţişti. „Clienţii mei au dispărut pentru că se consideră nevinovaţi”, a declara Adrian Gîrbovean.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite