Cum a „răsărit” în declaraţia de avere a unei funcţionare din Primăria Timişoara un apartement pe o insulă exotică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Aurelian, într-o discuţie cu fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari FOTO Adevărul
Rodica Aurelian, într-o discuţie cu fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari FOTO Adevărul

Unul dintre cele mai controversate personaje din Primăria Timişoara, prin prisma modului în care controlează tot ce înseamnă angajări în primărie, este şefa Serviciului de Resurse Umane, Rodica Aurelian. Şefă a HR-ului din Primăria Timişoara încă din vremea lui Ciuhandu, Rodica Aurelian a reuşit în acest an să îşi cumpere un apartament în Insulele Canare.

Şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, Rodica Aurelian, cu un salariu de 7.200 de lei lunar şi 5.300 de lei obţinuţi din drepturi de autor, la care se adaugă pensia de 3.900 de lei a soţului, a reuşit în 2017 să îşi cumpere un apartament de 50 de metri pătraţi, în Tenerife, o destinaţie exotică din Insulele Canare. Acest lucru reiese din ultima declaraţie de avere a funcţionarei.

Declaraţia de avere a Rodică Aurelian nu explică „minunea” achiziţiei apartamentului din Tenerife, în condiţiile în care din document nu reiese ca şefa Resurselor Umane din Primăria Timişoara să fi înstrăinat vreun bun, să primească vreo donaţie, să acceseze vreun credit sau să obţină alte venituri decât cele pe care le avea în 2016, în afară de salarii.

Este drept că în declaraţia de avere a Rodicăi Aurelian din 2017 apare un credit în valoare de 89.000, fără a fi precizată, însă, moneda. Creditul este accesat în 2017 şi este scadent în 2022. În declaraţiile de avere din anii precedenţi ale Rodică Aurelian, care mai deţine şi un Lexus fabricat în 2009, apare un credit de 79.000 de lei scadent în 2017, fiind foarte posibil ca noua datorie să fie o refinanţare a creditului vechi.

Chiar şi în condiţiile în care Rodica Aurelian ar fi stins vechiul credit de 79.000 de lei din veniturile obţinute de ea şi soţul ei şi ar fi contractat un nou credit, în valoare  de 89.000 de euro (moneda nu este specificată, deci poate fi vorba şi de un credit de doar 89.000 de lei), achiziţia unui apartament în Tenerife este greu de explicat, o astfel de proprietate costând peste 100.000 de euro. O româncă stabilită în Insulele Canare a declarat că un apartament de 50 mp (aşa cum este al Rodicăi Aurelian) în Tenerife poate fi considerat chilipir la preţul de 120.000 de euro. 

Aurelian Rodica by Iulian on Scribd

Contactată pentru a explica condiţiile în care a achiziţionat apartamentul din Tenerife, Rodica Aurelian a refuzat să facă orice comentariu. Contactată telefonic, Rodica Aurelian a închis telefonul, iar ulterior nu a mai răspuns nici apelurilor, nici mesajelor. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a declarat că Rodica Aurelian este responsabilă de ceea ce declară. „Eu nu cunosc sursele de venituri ale doamei Aurelian, altele decât cele care apar în declaraţia de avere. (…)Eu nu am nicio treabă, acestea sunt declaraţii pe proprie răspundere cu toate consecinţele de rigoare pentru cei ce nu declară totul”, a declarat primarul.

Rodica Aurelian, conectată la industria cursurilor pentru functionari

Şefa Resurselor Umane din Primăria Timişoara este foarte bine conectată la industria cursurilor pentru functionari, fiind formator la cursurile pentru functionari publici organizate de parteneri ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în diferite locaţii de la munte sau la mare. Anul trecut, potrivit declaraţiei de avere, Rodica Aurelian a fost formator pentru Formatica SRL, o firmă controlată de o apropiată a fostului preşedinte al ANFP, conectată la banii publici în anul înfiinţării. Oficial, Rodica Aurelian a primit pentru cursurile predate funcţionarilor publici suma de 5.300 de lei. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite