Crin Antonescu se simte urmașul lui John F. Kennedy: "Vreau să le spunem europenilor Ich bin ein Berliner" GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, pe scena din Piaţa Unirii din Timişoara
Crin Antonescu, pe scena din Piaţa Unirii din Timişoara

Mitingul USL-ist din Timişoara a adunat în Piaţa Unirii din Timişoara aproximativ 6 mii de oameni. Un grup de manifestanţi au venit de la Lugoj. Președintele interimar al României a rostit una din celebrele fraze ale fostului președinte american, în contextul afirmațiilor că este timpul să le arătăm europenilor că și noi avem demnitate națională.

0ra 20.00 Mitingul s-a terminat. Oamenii se îndreaptă spre casele și autocarele lor.

ORA 19.55
Profesorul Nicolae Țăranu: "Nu înțeleg opinia celor de la Uniunea Europeană. Nu înțeleg ce e în capul lor. Se cred în telenovele. Doamna Merkel ar trebui să fie regizor de film. Nu e lovitură de stat ce se întâmplă aici, ci este ceva legal. Aceste opinii îl descalifică pe cancelarul Germaniei. Timișoara e oraș german...Acordul cu FMI a fost prost negociat de Băsescu și inutil. Băsescu nu spune adevărul".



GALERIE FOTO

ORA 19.20 Crin Antonescu a profitat de prezenta miilor de timiseni in Piata Unirii pentru a-si face campanie electorală. Asta, în condițiile în acre reprezentanții USL Timiș au precizat că mitingul din această seară nu este asumat politic.
"Ca președinte al României, aș veni la Timișoara să le mulțumesc oamenilor pentru libertate. Fătă voi, sacrificiul Timișoarei, istoria României ar fi fost alta. Nu știu dacă voi mai merge la alt miting, dar sunt aici. Eu nu lovesc copii în campania electorală. Eu nu rânjesc și nu plâng în campania electorală. Eu vreau justiție dreaptă. Băsescu ne amenință cu europa, cu Uniunea Europeană, cu Germania cu America. Eu vreau să vă spun: români, Europa, suntem noi! Vreau, în numele românilor, să recăpătăm demnitatea națională, europeană, și să le spun în limba germană  Ich bin ein Berliner".

ORA 19.17
Mircea Dinescu este si el prezent la mitingul organizat împotriva lui Traian Băsescu la Timișoara. Scriitorul a intrat pe scenă cu un număr din Dilema Veche. "Dacă susținătorii lui traian Băsescu spun că vara asta se poartă albul, noi cei de la Cațavencii spunem că se poartă altul. În acest oraș s-a obținut libertatea românească. În acest oraș trebuie să înceapăschimbările în rândul societății civile. Să dispară așa-zisele vârfuri anti-comuniste. Traian Băsescu a fost ofițer de acoperire în marină care îi ura viață lungă lui Ceaușescu de pe nava Biruința. Nava Biruința avea pereți dubli, în care Băsescu transporta Kent și blugi. Să dispară butoanele lui Băsescu de la Cotroceni".

ORA 19.08
Pe scenă au urcat Crin Antonescu, primarul Timișoarei Nicolae Robu, profesorul Nicolae Țăranu. "Traian Băsescu se aseamănă cel mai mult cu Ceaușescu", a spus primarul orașului Nicolae Robu.  Până la această oră, în Piața Unirii s-au adunat aproximativ 3.000 de oameni.

La mitingul organizat împotriva lui Traian Băsescu şi-au anunţat prezenţa scriitorul Mircea Dinescu, actorul Dorel Vişan, gimnasta Maria Olaru, precum şi personalităţi locale, precum profesorii universitari Nicolae Ţăranu şi Victor Neumann.

UPDATE Ponta nu mai vine la mitingul anti-Băsescu de la Timişoara, dar va fi prezent preşedintele interimar Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta nu va fi prezent în Piaţa Unirii. În schimb, printre manifestanţii din Piaţa Unirii va fi Crin Antonescu, preşedintele interimar.

Manifestarea de la Timişoara este organizată de Asociaţia Uniunea Europeană Banat din România.

Miting anti-Băsescu la Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite