Cazul proxenetului care se pretindea medic estetician. Folosea bani de la Monopoly ca să arate că e putred de bogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Matteo Politi nu este singurul escroc care s-a folosit de titlul de medic estetician pentru a obţine foloase materiale. Dosarul „minore pentru VIP-uri”, trimis în judecată de DIICOT şi finalizat printr-o sentinţă definitivă a Curţii Supreme, scoate la iveală modul în care un proxenet a reuşit să racoleze mai multe adolescente dându-se medic estetician arab.

Un dosar DIICOT, în care au fost implicaţi un judecatător şi un poliţist şi în care mai multe VIP-uri au fost condamnate definitiv pentru exploatarea sexuală a unor minore, scoate la iveală modul în care unul dintre inculpaţii din dosar s-a folosit de eticheta de „medic estetician” pentru a racola fetele ce urmau a fi plasate VIP-urilor. Proxenetul nu a ajuns să şi profeseze, folosindu-se de titulatura de medic estetician doar ca să impresioneze.

Potrivit DIICOT, grupul infracţional „avea ca principal obiectiv atragerea tinerelor cu precădere minore şi eleve de liceu pe care să le transforme în prostituate de lux, iar acest lucru s-a realizat prin intermediul reţelei de socializare Facebook, acesta fiind un mod facil de a aborda discuţii şi de a socializa, tehnica folosită de către aceştia fiind metoda „loverboy”, urmată de consumarea actelor sexuale, apoi la plasarea tinerelor, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale”.

Unul dintre cei care se ocupa de racolarea minorelor pentru VIP-uri era Gheorghe Bălă. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare. Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a atrage în plasă minorele, Bălă se dădea medic esterician arab. Numele de scenă pe care şi l-a luat Bălă era „doctor Ahmed” sau „Nabab”.

Una dintre adolescentele care a depus mărturie ca martor cu identitate protejată a declarat că ea l-a cunoscut sub numele de doctor Ahmed, iar acesta i-a spus atât ei cât şi altor fete că este medic esthetician. Martora a mai declarat că Paul Mânzu, (inculpat şi el în dosar), ştiind că ea doreşte să facă operaţie estetică la nas i l-a prezentat pe Bălă drept medic arab. Astfel, tânăra minoră a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu inculpatul „medical estetician”, iar acesta i-a dat suma de 100 de euro. Fata a continuat să se întâlnească cu el în speranţa că o va opera.

Aceeaşi martoră a mai declarat în faţa instanţei că pentru a lăsa impresia că este putred de bogat, „doctorul Ahmed” folosea bancnote de 1.000 de euro inexistente în circuitul bancar. În faţa judecătorului, tânăra a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu Bălă atunci când era minoră. Martora a mai declarat că „a primit de la Gheorghe Bălă 1.000 de euro şi alţi bani, despre care a constatat ulterior, când a vrut să-i schimbe în Lugoj că sunt bani falşi, iar parte din ei proveneau de la jocul Monopoly”.

În sprijinul acuzaţiilor aduse lui Bălă, pe lângă declaraţia martorei cu identitate protejată, au fost prezentate judecătorilor şi discuţii telefonice din care reiese că Bălă „era preocupat în activitatea de recrutare, plasare şi exploatare a minorelor în scopul practicării prostituţiei, că  îi cunoaşte pe ceilalţi membri ai grupului infracţional”. În final, „doctoral Ahmed” a primit patru ani de închisoare.

Procurorii au arătat că în activitatea de recrutare a minorelor „doctoral Ahmed” lăsa impresia că dispune de mulţi bani, profitând de nivelul scăzut de instruire al minorelor, de situaţia economică precară şi de naivitatea acestora. Potrivit procurorilor, acolo unde metoda „doctorului” nu funcţiona, inculpatul trecea la intimidarea victimelor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite