Caz de gripă porcină confirmat la Timişoara: o femeie însărcinată este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra în vârstă de 31 de ani este internată la Spitalul Judeţean din Timişoara şi este menţinută în viaţă cu ajutorul unui plămân artificial, tehnologie achiziţionată recent de instituţia bănăţeană.

Femeia este, însă, în stare gravă, iar diagnosticul de gripă porcină este confirmat, conform reprezentanţilor spitalului. Potrivit medicilor, tânăra a fost internată iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", iar starea gravă i-a determinat pe doctori să folosească plămânul artificial, instalat vineri, singura soluţie pentru ca tânăra să poată fi transportată la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) de la Judeţean, unde a ajuns în cursul zilei de duminică. "Pacienta este izolată, iar medicii intră la ea doar cu echipament de protecţie. Starea ei este gravă, însă staţionară în acest moment", a spus Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.

”Avem o doamnă internată, cu diagnosticul de gripă porcina confirmat, este gravidă si are o formă severă de virus, ameninţătoare de moarte. I-am montat un plămân artificial, însă starea ei e gravă”, a declarat profesorul Dorel Sandesc, şeful Clinicii ATI, citat de Opinia Timişoarei. Chiar dacă femeia însărcinată este într-o stare gravă, fătul nu este momentan în pericol.

La Clinica ATI a Spitalului Judeţean se mai află un pacient menţinut în viaţă de un plămân artificial. Un tânăr hunedorean a fost internat în stare gravă, acum aproape două săptămâni. Acesta a fost suspectat de gripă nouă, însă această suspiciune nu s-a adeverit.

Clinica ATI a achiziţionat la începutul lunii februarie trei aparate care pot înlocui funcţia plămânilor, acestea fiind folosite în premieră în România.

Ieri, o liceană din Arad a începtat din viaţă la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, cauza decesului fiind, conform medicilor, o gripă severă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite