CAMPANIE "EI ADUC CRACIUNUL" O timisoreanca are un hobby inedit: face biscuiti-ornament pentru Sarbatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Jianu are un hobby inedit: coace biscuiţi-ornamente, buni pentru masa şi bradul de Sărbători. Aerul este îmbibat de scorţişoară proaspătă. Pentru cei mai mulţi dintre noi, asta înseamnă că a venit Crăciunul.

Şi dacă ar fi să urmărim mirosul până la sursă, am ajunge în bucătărioara cochetă a Cristinei Jianu, o tânără mămică ingenioasă din Timişoara. Ce pregăteşte ea în micul său atelier de unde iese, valuri-valuri, spiritul Crăciunului? Biscuiţi. Proaspeţi, aromaţi, coloraţi, numai buni de savurat sau chiar agăţat în brad.


Cristina a prins „febra biscuiţilor” acum un an şi jumătate, după ce gustările i-au fost apreciate la ziua de naştere a fiicei sale, în vârstă de 3 ani. A mărturisit, cu o sclipire jucăuşă în privire, că de atunci nu s-a mai putut opri din coptul dulciurilor.


Cum se coace Crăciunul


Vestea biscuiţilor cu unt sau scorţişoară ai Cristinei s-a răspândit repede printre prieteni şi cunoştinţe şi aşa a ajuns să coacă pentru zile de naştere, serbări sau evenimente caritabile. Cu toate acestea, tânăra îşi pune şorţul şi frământă aluatul mai cu seamă pentru prieteni. „Mi se pare mai drăguţ să faci cuiva cadou un buchet de biscuiţi, decât un buchet de flori”, a spus Cristina. Dar din momentul în care pune făina într-un bol şi până când biscuiţii sunt decoraţi şi satisfac toate cele cinci simţuri (pentru că, dacă am asculta cu atenţie, aproape că am auzi acorduri de colindă), se scurg două zile.


Aluatul trebuie să se aşeze, biscuiţii copţi să se usuce şi glazura să se întărească. Fiecare biscuit e decorat manual, aşa încât masa de lucru a doamnei Jianu e mereu încărcată cu ustensile şi culori fel de fel, nimic altceva decât jucărioare pentru oameni mari. „Ustensile de calitate se găsesc greu. Multe le-am primit în dar şi au fost cadouri de care m-am bucurat din suflet”, a povestit Cristina. Porţiile pe care le pregăteşte sunt mici, dar ingredientele sunt mereu proaspete şi de cea mai bună calitate.


Rudolf cel dulce


Pentru Crăciun, din mâna Cristinei ies fulgi, steluţe şi ghetuţe, dar nu lipsesc nici personajele sezonului, ca Moş Crăciun, Omul de Zăpadă sau Rudolf, renul cu nasul roşu. Dar cadoul care a înlocuit sticla de vin adusă gazdelor în vizitele de Sărbători e „Familia Gingerbread” – tatăl, mama şi copilaşul-biscuit.
„Biscuiţii sunt un hobby, o pasiune. Dacă nu aş face-o cu plăcere, nu aş face-o deloc”, a mai spus Cristina. Pentru Crăciunul care se apropie, Cristina Jianu a pregătit tăvi aromate pline cu biscuiţi, îmbiindu-l pe Moş Crăciun să intre în casă prin cuptor şi să-i lumineze Sărbătorile.

Biscuiţii sunt un hobby, o pasiune. Dacă nu aş face-o cu plăcere, nu aş face-o deloc
Cristina Jianu, timişoreancă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite