Campania de vaccinare antigripală gratuită începe în Timiș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele din categoriile de risc vor fi vaccinate de medicii de familie
Persoanele din categoriile de risc vor fi vaccinate de medicii de familie

Zeci de mii de timișeni aflați în categoriile de risc vor fi vaccinați începând cu această lună. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, vizate sunt persoanele pentru care îmbolnăvirea ar constitui o problemă deosebit de gravă.

Spre exemplu, în categoriile de risc sunt cei care au deja afecțiuni cronice, sunt trecuți de vârsta de 65 de ani sau copiii cu HIV/SIDA.

„Licitația pentru vaccinul gripal sezonier se face la nivel național. Vom primi marea majoritate a vaccinurilor la finalizarea procedurilor de achiziție derulate de Ministerul Sănătății. De la minister sunt așteptate peste 50.000 de doze, iar pe plan local s-a demarat procedura pentru alte 6.400", a declarat Dana Șpac, purtător de cuvânt DSP Timiș.

Momentan, de la începerea perioadei reci în județ nu a fost înregistrat nici un caz de gripă, deși au existat situații alarmante. "Am avut 40 de cazuri cu simptomatologie asemănătoare gripei, dar în urma analizelor niciunul dintre acestea nu s-a confirmat", a precizat dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș" din Timișoara.

Campania de vaccinare gratuită se va desfășura prin intermediul medicilor de familie, startul urmând să fie dat cel mai probabil la jumătatea acestei luni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite