Apelul Societăţii Timişoara: „Partidele politice trebuie să accepte ideea coabitării în folosul naţiunii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi este vicepreşedinte Societăţii Timişoara
Daniel Vighi este vicepreşedinte Societăţii Timişoara

Organizaţia „Societatea Timişoara“ a lansat un apel care se adresează nu doar oamenilor politici din România, ci şi întregului popor, apel prin care se cere acceptarea ideii necesităţii urgente a coabitării în folosul naţiunii.

Apelul Societăţii Timişoara vine la o zi după invalidarea referendumului, în condiţiile în care mai mulţi oameni politici au făcut diverse declaraţii, majoritatea acuzatoare la adresa celor din tabăra adversă sau la adresa membrilor Curţii Constituţionale. Mesajul organizaţiei timişorene îndeamnă la normalizarea democraţiei. Se fac referiri şi la regimul monarhic „desfiinţat abuziv în anul 1947“.

Vă prezentăm mai jos apelul Societăţii Timişoara:

"Societatea Timişoara a luat act, împreună cu întreaga ţară, de decizia Curţii Constituţionale din 21 august 2012 de invalidare a Referendumului pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012. Odată consumat acest episod politic păgubitor pentru concetăţeni, Societatea Timişoara lansează un Apel către partidele politice, oengeuri şi cetăţeni să accepte ideea necesităţii urgente a coabitării în folosul naţiunii. Cerem partidelor politice şi forţele societăţii civile să ia în discuţie oferta demisiei oferite de preşedintele Traian Băsescu în sensul acceptării referendumului valid din 2009 pentru restrângerea numărului de parlamentari într-o singură cameră şi reformele pentru descentralizarea administrativă a ţării prin schimbarea Constituţiei. Credem, de asemenea, că democratică ar fi şi introducerea în agenda negocierilor a dezbaterilor despre plebiscitarea regimului monarhic desfiinţat abuziv în anul 1947. Socotim aceşti paşi  necesari pe drumul spre normalizarea democraţiei din România."

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite