Americanii de la TE Connectivity, lideri mondiali în tehnologie, deschid un centru de cercetare la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica celor de la TE de lângă Timişoara
Fabrica celor de la TE de lângă Timişoara

Lider mondial în tehnologie şi soluţii de conectivitate şi senzori pentru medii dure, folosite într-o varietate de industrii, TE Connectivity va deschide în clădirea de birouri United Business Center 2, din Iulius Town, un centru de cercetare. În Timişoara, compania americană mai are o fabrică ce reprezintă o importantă unitate de producţie din Europa.

TE Connectivity a închiriat în UBC 2 o suprafaţă de aproximativ 550 metri pătraţi, unde va deschide un centru de cercetare, urmând ca de aici un număr de aproximativ 35 de ingineri să creeze şi să dezvolte soluţii de senzoristică, folosite în domenii cum ar fi: aeronautică, transporturi rutiere, feroviare şi industriale, medicină, energie, Internet of things (IoT) şi multe altele, produse în fabrica din Timişoara, aflată printre principalele unităţi de producţie din Europa ale companiei.  

TE Connectivity are la nivel global 80.000 de angajaţi şi peste 8.000 de ingineri, care deservesc servicii pentru aproximativ 140 de ţări. 

Inaugurarea noului sediu din UBC 2 va deschide noi oportunităţi pentru timişorenii interesaţi să lucreze într-o industrie ce cuprinde segmente precum mechanical design, electronic engineering, software development, process engineering, ştiinţa materialelor, fizică etc., prin crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare. Anul trecut, echipa TE Connectivity a reuşit să ajute la iluminarea Republicii Camerun din Africa Centrală, iar pentru ca acest lucru să fie posibil au fost livrate, în doar trei săptămâni, 100.000 de conectori. 

„TE Connectivity, un jucător important pe piaţa soluţiilor de conectică şi senzoristică, a ales Timişoara ca locaţie strategică pentru activitatea sa de R&D din Europa, profitând de amprenta industrială bogată şi de potenţialul ridicat de creştere din regiune. UBC 2 din Iulius Town a fost o alegere firească, dorindu-ne să fim cât mai aproape de punctele cheie ale mediului de business şi tehnologic din Timişoara”, a declarat Cristian Nicora, managerul departamentului R&D Engineering Timişoara.  

Despre noutatea pe care o aduce compania pe piaţa muncii din Timişoara, acesta spune că este activitatea însăşi, care îmbină în mod dinamic mai multe discipline clasice. „Ţinta noastră este să beneficiem de tendinţele globale ale tehnologiei, cum sunt digitalizarea, sustenabilitatea mediului, electromobilitatea şi smart everything, astfel încât, pe termen mediu, să creştem volumul activităţii şi să dublăm numărul personalului în fiecare an”, a adăugat Cristian Nicora. 

  

Vă mai recomandăm:

Cel mai mare producător de senzori pentru industria aviatică din lume deschide o fabrică la Timişoara
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite