Cel mai mare producător de senzori pentru industria aviatică din lume deschide o fabrică la Timişoara
0
Compania americană TE Connectivity Solutions va inaugura, în 14 noiembrie, unitatea de la Timişoara, care urmeză să devină cea mai mare fabrica a companiei, din Europa, în divizia de senzori.
Timişoara este deja un oraş în care nu trebuie să se vorbească despre investiţii la modul general, ci despre investiţii cu valoare adăugată. Nu trebuie să mai vorbim despre crearea de locuri de muncă, ci la facilitarea de locuri de muncă din sfera cercetării şi cele bazate pe cunoaştere şi tehnologii avansate.
Ultima dintre marile corporaţii care ajung în Timişoara este TE Connectivity Solutions, care va deschide o fabrică pe platforma industrială WDP, aflată la ieşirea din Dumbrăviţa.
Furnizorul de servicii logistice TE Connectivity Solutions îşi mută operaţiunile într-un depozit cu o suprafaţă de 8.000 metri pătraţi.
Zona de producţie va fi ampalsată pe 6.000 de metri pătraţi.
Contractul de închiriere cu belgienii care au platforma WDP a fost semnat pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea de întrerupere după şapte.
TE Connectivity din Timişoara va fi condusă de Dacian Negrea, fost director la Dura Automotive Systems - o altă companie americană de pe piaţa din Timişoara, care produce componente auto.

Inaugurarea fabricii va avea loc săptămâna viitoare, în 14 noimebrie, la eveniment fiind prezent şi John Mitchell, senior vicepresident global TE Connectivity.
Din lista delegaţiei străine care vine la Timişoara cu acest prilej se mai află Kristin Pasternak, director de resurse umane, şi Tom Weikart, director de operaţiuni la TE Connectivity.
În primă fază, TE Connectivity a angajat 70 de persone, însă în următorii trei-patru ani se va ajunge la câteva sute de angajaţi.

TE îşi propune ca fabrica din Timişoara să devină cea mai mare fabrică a companiei, din Europa, în divizia de senzori.
La fabrica din România se vor realiza instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigaţie, mai precis producţie de senzori (şi în viitor conectori), pentru diverse industrii precum: aeronautică, automotive sau medicale.
TE Connectivity oferă component şi soluţii pentru industria aerospaţială comercială, de la etapele iniţiale ale proiectării aeronavelor până la suportul de vânzare. Produsele de apărare ale TE includ interconectări electronice care deservesc aviaţia militară, vehicule marine şi terestre, inclusiv sisteme de luptă electronice şi sisteme spaţiale.

La nivel mondial, TE Connectivity are în jur de 78.000 de angajaţi, dintre care aproximativ 7.000 de ingineri.
Compania americană are clienţi din 150 de ţări.
Compania a luat naştere în 1941, cu numele Aircraft Marine Products (AMP). În 1956 şi-a schimbat numele în AMP Incorporated. În1999 a încorporat compania producătoare de conectori şi senzori Tyco International. În 2011, Tyco şi-a schimbat numele în TE Connectivity Corporation.