Acuzaţiile oficiale ale DNA pentru şefii Poliţiei Timiş: abuz în serviciu. Şeful Poliţiei Rutiere acuzat de patru infracţiuni de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful IPJ Timiş, Sorin Munteanu (stânga) şi Florin Bolbos (dreapta) sunt acuzaţi de abuz în serviciu
Şeful IPJ Timiş, Sorin Munteanu (stânga) şi Florin Bolbos (dreapta) sunt acuzaţi de abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis marţi dimineaţa un comunicat de presă în care arată acuzaţiile oficiale care li se aduc şefilor din Poliţia Timiş, reţinuţi în cursul nopţii într-un dosar de luare de mită.

Potrivit procurorilor DNA, inspectorul-şef al IPJ Timiş, Sorin Munteanu şi adjunctul acestuia, Florin Bolbos, sunt acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În acelaşi dosar, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, în timp ce ofiţerii de poliţie Cosmin Bledea şi Vasilică Gîrbaci sunt acuzaţi de dare de mită.

De la Recaş, au fost reţinuţi primarul oraşului Pavel Teodor, şeful Poliţiei din Recaş, Marian Temu, dar şi şeful Poliţiei Locale din oraş, Adrian Doru Berzescu. De asemenea, omul de afaceri Eugen Milutinovici a fost pus sub control judiciar.

Procurorii nu au făcut încă publică starea de fapt din acest dosar, dar potrivit informaţiilor existente până acum şefii Poliţiei Timiş ar fi intervenit pentru mutarea unui agent de la Recaş care a stricat jocurile primarului din oraş. De asemenea, dosarul ar viza muşamalizarea unui incident rutier petrecut de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, iertat de Poliţie după ce a intrat cu maşina pe contrasens.

Cele opt persoane reţinute de procurorii DNA vor fi prezentate Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă. Până la pronunţarea unei sentinţe acuzaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

CITEŞTE ŞI:
VIDEO Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Timiş. Şeful IPJ şi adjunctul său, reţinuţi pentru abuz în serviciu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite