A murit Cheeta, cimpanzeul din "Tarzan" care a jucat alături de actorul de origine bănățeană Johnny Weissmuller VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheeta alături de actorii din "Tarzan"
Cheeta alături de actorii din "Tarzan"

Cheeta a devenit în anii 30 cel mai popular star de cinema din lumea animalelor, după rolul primit alături de actorul născut în Freidorf (Timișoara), Johnny Weissmuller.

Cimpanzeul Cheeta a murit la vârsta de 80 de ani, la un adăpost de animale din Florida, în urma unor complicații apărute la rinichi. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook al adăpostului Suncoast Primate Sanctuary. Problemele de sănătate ale maimuței au apărut pe 19 decembrie. Specialiștii spun că Cheeta a trăit foarte mult pentru un cimpanezu, media de viață la aceste animale fiind 35-45 de ani. Animalul a trăit însă chiar mai mult decât actorul principal din Tarzan, Johnny Weissmuller, care a murit în 1984, la vârsta de 79 de ani.

VIDEO: Cheeta la aniversarea de 75 de ani



Debbie Cobb, responsabilul departamentului de comunicare de la Suncoast Primate Sanctuary, a spus că animalul era foarte prietenos și adora să picteze cu degetele. Sute de comentarii au fost lăsate pe forumul adăpostului, oameni din întreaga lume regretând moartea lui Cheeta.



Nu are stea la Hollywood

Cheeta a apărut prima dată pe platourile de filmare în 1934, fiind adus din Africa de un iubitor de animale. El a jucat alături de Johnny Weissmuller și Maureen O’Sullivan.  Au urmat numeroase alte serii, iar astăzi sunt puțini oameni care la auzul filmului “Tarzan” să nu se gândească și la Cheeta. După seria “Tarzan”, Cheeta a continuat rolul de actor de cinema, ultima dată jucând în Doctor Doolittle.

În ultii 50 de ani, Cheeta a trăit în adăpostul Suncoast Sanctuary, unde a ajuns chiar din proprietatea lui Johnny Weissmuuler. Din nefericire, Cheeta nu a primit niciodată o stea pe celebrul “Walk of Fame” din Hoolywood. Daily Mail scria că idee a fost sprijinită de numeroase personalități, printre care și Hillary Clinton.



Banatul se mândrește cu „Tarzan”

Johnny Weissmüller s-a născut în 2 iunie 1904, în satul Freidorf, astăzi cartier al Timișoarei, pe când Banatul aparținea Regatului Maghiar. Părinții său, șvabii bănățeni Peter Weissmuller și Elisabeth Weissmuller, au emigrat în America împreună cu fiul lor în vârstă de șapte luni.
Pentru a putea participa la Jocurile Olimpice, pentru SUA, el a folosit certificatul de naștere al fratelui său, născut în America. Johnny Weissmuller a cucerit cinci titluri olimpice, 67 de titluri mondiale și 52 de titluri naționale.

În anul 2004, fiul actorului bănățean, Johnny Weissmuller Jr. a venit la Timişoara, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la naşterea părintelui său. A vizitat o casă din Freidorf, aflată aproximativ în locul unde se ridica fosta locuință a familiei Weissmuller, astăzi dispărută. Pe această casă, autorităţile au montat o placă comemorativă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite