A început, la Szeged, procesul şoferului arădean care a provocat moartea a 14 români: "Îmi pare rău, dar nu sunt vinovat!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Munteanu, care se află în arest preventiv la Szeged, de aproape un an, a fost adus în faţa magistraţilor maghiari încătuşat. Arădeanu susţine că nu îşi aminteşte de accident şi nu se simte vinovat de moartea celor 14 români

Ovidiu Munteanu este judecat în Ungaria pentru provocarea celui mai grav accident în care sunt implicaţi români, soldat cu 14 morţi. Arădeanul este acuzat de imprudenţă pentru că s-a urcat la volanul TIR-ului, având în vedere starea lui de sănătate.

Accidentul a avut loc anul trecut, pe 30 octombrie, pe autostrada M43, între Mako şi Szeged. Arădeanul în vârstă de 32 de ani, a părăsit cu TIR-ul banda lui de mers, a rupt parapetul, a ajuns pe contrasens, unde a măturat un microbus Mercedes Sprinter, plin cu pasageri români, care se întorceau acasă din Spania.

În urma cumplitului accident, 14 persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi doi copii de 6 şi 8 ani. O singură persoană a scăpat cu viaţa, tatăl celor doi copii, care a suferit leziuni grave.

Ovidiu Munteanu a fost transportat la Clinica de Traumatologie din Szeged în stare gravă. De la începutul lunii noiembrie, arădeanul se află în arest preventiv. La procesul de luni, Munteanu a fost dus în cătuşe în faţa magistraţilor maghiari.



GALERIE FOTO CU MICROBUZUL ROMÂNILOR

Arestat preventiv de aproape un an

Judecătoarea Juhasz Zsuzsanna ar fi dorit să se pronunţe asupra cazului încă de ieri, însă, a mai fost depusă cererea unei experitize din partea medicilor, care să se pronunţe dacă Munteanu va mai avea vreodată drept să conducă pe drumurile publice, având în vedere gravitatea accidentului.

Avocaţii lui Ovidiu Munteanu nu au fost de acord cu amânarea, având în vedere că arădeanul se află de aproape un an în arest preventiv. În opinia lor, părerea medicilor specialişti s-ar fi putut cere din timp.

Apărătorul românului a cerut şi el o expertiză, care să fie făcută la autostradă, prin care să se stabilescă faptul că parapetul lovit de TIR-ul de 38 de tone nu ar fi trebuit să se rupă, având în vedere viteză de 65 de kilometri.



GALERIE FOTO CU TIR-UL CONDUS DE MUNTEANU

"Îmi pare rău de victime, dar nu sunt vinovat"


Ovidiu Munteanu a spus în faţa magistraţilor că nu se simte vinovat. „Înainte de accident am fost plecat timp de o lună în concediu. Am revenit cu simptome de răceală şi am început un tratament cu Nurophen. Din cauza medicamentului am căpătat o alergie, iar doctorii de la spital mi-au recomandat mai multe medicamente. M-au rugat să rămân câteva zile internat, dar am refuzat.

Imagini de la accidentul din Ungaria Imagini de la accidentul din Ungaria

Din medicamentele împotriva alergiei am luat cu 24 de ore înainte de accident. Îmi aduc aminte că m-am oprit la o benzinărie din Mako, pentru prelungirea vignetei de autostradă. Următoarea imagine a fost că m-am trezit la spital. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, sunt alături de familiile victimelor, dar nu sunt vinovat de accident”, a spus Ovidiu Munteanu.



GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI


Munteanu s-a contrazis în declaraţii

În opinia magistratului, bărbatul din Arad este vinovat pentru accident, deoarece nu avea voie să urce la volan decât în condiţiile în care putea să conducă în siguranţă maximă. Astfel, Munteanu este făcut responsabil pentru moartea celor 14 persoane.

La audieri, Ovidiu Munteanu s-a contrazis de mai multe ori. A susţinut că şeful său l-a dus de la Arad până la Nădlac, iar mai devreme, soţia acestuia, audiată ca martor, a declarat că bărbatul său a condus până la frontieră.

Dovezile puse la dispoziţie de medicii specialişti arată că medicamentele primite de Ovidiu Munteanu nu puteau provoca efecte asupra capacităţii de a conduce vehicolul. Avocatul susţine că ar fi putut să apară o criză de epilepsie înainte de accident, dar nu există nicio dovadă pentru acesta.



Avocatul lui Munteanu a cerut eliberarea clientului său, având în vedere că Arad se află la distanţă mică de Szeged, însă magistraţii au refuzat cererea. Ovidiu Munteanu ar putea primi o condamnare la închisoare între doi şi opt ani. Următoarea audiere va avea lor pe 30 ianuarie 2013.

Citiţi şi:

Şoferul TIR-ului ucigaş a fost reţinut pentru 72 de ore, deşi este în stare gravă în spital GALERIE FOTO

Carnagiul din Ungaria, istoria unei tragedii în imagini GALERIE FOTO

Accident cumplit pe autostrada Szeged-Mako Accidentul cu 14 victime a avut loc pe autostrada Szeged-Mako. FOTO: Remus Runcan

Carnagiu la graniţa cu România: Un TIR românesc a provocat un accident cu 14 morţi pe autostrada Szeged- Mako GALERIE FOTO

El este şoferul TIR-ului care a provocat accidentul cu 15 morţi din Ungaria  

Patronul TIR-ului care a provocat carnagiul din Ungaria-un fost politist de frontiera-urmarit de necazuri

Şoferii români de autocare, spaima autostrăzilor din Ungaria: "Goana după bani îi face inconştienţi"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite