A dispărut crucea de neon din faţa Catedralei din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea cu un aspect kitschos din neon, care a fost montat în anul 2002 în faţa Catedralei din Timişoara, a fost demontată la solicitarea primarului Nicolae Robu.

Crucea din neoane albastre din faţa Catedralei, care a oripilat multă lume, a dispărut după 12 ani. Numeroşi timişoreni au tras semnale de alarmă că aspectul zonei Catedralei este stricat de o cruce uriaşă realizată din neone, oamenii de cultură şi arhitecţii din oraş au tras numeroase semnale că acest obiect intră în dezacord stilistic cu biserica şi cu Piaţa Victoriei, însă până acum nimeni nu a avut curajul să îşi asume rezolvarea problemei.

Toată lumea era de acord că un obicet religios ar trebui să aibă un aspect sobru, decent, însă au trecut mai bine de 12 ani până când cineva a avut suficientă determinare să pună în discuţie demontarea crucii din faţa Catedralei.
 

Primarul Nicolae Robu a decis să nu stea cu mâinile în sân, a luat legătura cu Mitropolia Banatului, şi s-a decis demontarea uriaşei cruci de neon. Acesta a fost îndepărtată chiar înainte de Crăciun.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite