Vis sau realitate? Planuri pentru construirea unei autostrăzi pe ruta Borş - Târgu Mureş - Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul drum „conectează Budapesta cu Moldova şi cu Sudul Ucrainei şi va fi prima autostradă care va deservi nordul României“.

Deşi după opt ani de la începutul lucrărilor de construcţie a Autostrăzii Transilvania s-au făcut doar puţin peste 60 de kilometri din ea, guvernanţii fac deja planuri cum să facă din controversata arteră de circulaţie un element dintr-o reţea europeană, care să lege continentul şi de la vest la est.

Prin introducerea secţiunii rutiere Borş – Zalău – Câmpia Turzii – Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni în reţeaua centrală europeană, „vom avea o rută care scurtează conexiunea Est-Vest cu 300 kilometri“, a declarat ieri, la Bruxelles, ministrul român al Transporturilor, Alexandru Nazare. De asemenea, tronsonul de autostradă va conecta jumătate din România la Piaţa Unică şi nu în ultimul rând va acoperi nevoile traficului proiectat, a arătat Nazare, care a avut o întâlnire la Bruxelles cu vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar european pentru Transport - Siim Kallas.

Conform unui comunicat MTI, în cadrul întâlnirii de la Bruxelles, ministrul român a reiterat poziţia României faţă de propunerile Comisiei Europene privind reperele renegocierii politicii TEN-T (Reţeaua trans-Europeană de transport), în baza căreia vor fi calibrate şi finanţările europene nerambursabile pentru exerciţiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite