Unul din cei doi militari răniţi la Cârţişoara, internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopter SMURD, FOTO: adevarul.ro
Elicopter SMURD, FOTO: adevarul.ro

Doi caporali de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost grav răniţi miercuri seara în poligonul de la Cârţişoara, judeţul Sibiu, în urma unei explozii. Unul dintre militari, aflat în stare foarte gravă, a fost transportat cu elicopterul în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş. Starea lui este în continuare critică.

Potrivit reprezentanţilor compartimentului de informare şi relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie "Gemina", caporalii Octavian-Stelian Suciu şi Iuliu Szasz, de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost răniţi miercuri, 9 octombrie, în jurul orei 20.30, în timpul unui exerciţiu cu trageri de luptă în poligonul Cârţişoara, judeţul Sibiu.

Cei doi caporali au suferit multiple răni în urma exploziei unui proiectil reactiv care a ricoşat în apropierea lor, în timp ce se aflau într-un adăpost pentru a opera câmpul de ţinte, potrivit sursei citate. 

Alexandru Szasz este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, iar Stelian Suciu a fost preluat de un elicopter SMURD, fiind internat la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Târgu Mureş.

Militarul aflat în stare gravă a fost preluat de urgenţă în noaptea de miercuri spre joi de un elicopter SMURD de pe aeroportul din Sibiu şi transportat la Târgu Mureş, acesta fiind găsit în comă, cu leziuni grave în zona capului. 

„Pacientul a fost găsit inconştient, în comă profundă, cu un Glasgow de 5, cu un traumatism cranio-cerebral sever, cu plagă penetrantă cranio-cerebrală la nivelul creierului, cu plăgi tranasfixiante la nivelul membrului superior stâng şi membrului inferior stâng, un traumatism toracic cu plagă nepenetrantă la nivelul hemitoracelui stâng. A fost găsit instabil hemodinamic şi respirator, a fost intubat şi a fost transportat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD", a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, dr.Mirela Bădescu, medic SMURD Sibiu pentru adevărul

Cel de-al doilea militar rănit a rămas internat la spitalul din Sibiu, la Neurochirurgie.

Medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Mureş li s-a interzis să ofere orice detalii despre starea de sănătate a caporalului Stelian Suciu. Comunicare se va face doar prin Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Citiţi şi:

VIDEO Doi militari au fost răniţi în timpul unui exerciţiu, la poligonul de la Cârţişoara. Unul dintre ei este în comă şi a fost dus la Târgu Mureş

VIDEO Cine sunt militarii răniţi în explozia de la Cârţişoara. Unul dintre ei este în continuare în comă

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite