Tribunalul Mureş a respins propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile, în cazul Romgaz Târgu-Mureş

0
0
Tribunalul Mures, FOTO: arhiva adevarul.ro
Tribunalul Mures, FOTO: arhiva adevarul.ro

Tribunalul Mureş a respins propunerea DNA de arest preventiv pentru 30 de zile în cazul directorului Romgaz şi a celor trei persoane din conducerea societăţii. Potrivit unui comunicat de presă, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de toţi cei patru inculpaţi.Aceştia nu-şi vor mai putea exercita nici funcţiile deţinute până acum.

Potrivit comunicatului de presă venit din partea Tribunalului Mureş:

Vă informăm că prin încheierea penală nr. 5/DL din data de 28.01.2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş, în dosarul nr 185/102/2016 s-a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Tg. Mureş, având ca obiect arestarea preventivă a inculpaţilor A.P., O.I.T, M.E.V. şi Ş.I, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Prin aceeaşi încheiere s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cei patru inculpaţi, stabilindu-se  în sarcina fiecăruia obligaţiile prevăzute de art. 215 Cod Procedură Penală, inclusiv obligaţia de a nu mai exercita funcţiile în exercitarea cărora ar fi comis faptele pentru care sunt cercetaţi. De asemenea, judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins ca nefondate excepţia tardivităţii înaintării propunerii de arestare preventivă şi excepţia nulităţii propunerii formulate ca urmare a necompetenţei materiale şi personale a I.C.C.J., D.N.A. Serviciul Teritorial Mureş şi a constatat tardivă invocată excepţia privind neconstituţionalitatea art. 209 alin. 16 Cod Procedură Penală. Încheierea poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.” se arată în comunicatul de presă semnat de judecătorul Sonia Deaconescu

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi alte trei persoane din conducerea instituţiei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul zilei de 27 ianuarie, fiind acuzaţi că, invocând presupuse emanaţii de gaze, au decis ca o lucrare ce trebuia făcută de o asociere din care făcea parte şi Primăria să fie realizată din bugetul societăţii.

Şedinţa Comisiei de consiliu în urma căreia s-a luat măsura preventivă de control judiciar asupra celor patru înculpaţi a început joi la ora 15, iar pronunţarea s-a dat după mai bine de opt ore.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite