TITULARIZARE 2014 MUREŞ, Profesorii din nou în examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiva adevarul.ro
FOTO arhiva adevarul.ro

Concurenţă acerbă la examenul de titularizare din acest an. 89 de candidaţi râvnesc la singurul post de învăţător la secţia maghiară scos la concurs în judeţul Mure.

La examenul de titularizare din acest an s-au înscris 1.054 de profesori mureşeni. Cu toate acestea, la concurs s-au prezentat doar 951. Examenul de titularizare a început la ora 10 dimineaţa, iar dascălii au fost repartizaţi la două şcoli din Târgu-Mureş: o parte la Centrul Judeţean de Examen stabilit la Liceul Tehnologic Gheorghe Şincai, iar ceilalţi la Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu.

Din cei 951 de dascăli au şansa să devină titulari pe post doar 174. Deoarece acesta este numărul de posturi titularizabile scoase la concurs în acest an, pe întreg judeţul.

Concurenţa este cu atât mai mare cu cât la unele discipline există doar un singur post titularizabil. Este şi cazul celor care dau examen pentru a deveni învăţători la secţia maghiară. 89 de dascăli râvnesc la acest post în judeţul Mureş. După învăţători, concurenţa cea mai mare este pentru a obţine un post de titular la catedra de sport.

Pentru a obţine un post titularizabil prima condiţie este ca dascălii să ia o notă peste 7 la examen. Cei care nu vor reuşi să se titularizeze pot să ocupe în anul şcolar următor unul dintre cele 1.300 de posturi de suplinitori calificaţi.

Rezultatele examenului se vor afişa vineri, 25 iulie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite