Târgu-Mureş: Primăria declară război celor care fac mizerie în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii care nu au grijă de aspectul locuinţelor pe care le deţin, dar şi cei care nu-şi fac curăţenie în faţa casei şi în jurul ghenelor de gunoi vor fi amendaţi drastic.

 Asta deoarece primarul municipiului, Dorin Florea va propune consilierilor locali instituirea “taxei pe mizerie”. “Ne referim la murdăria lăsată prin faţadă nefăcută, prin porţi arătând ca în Evul Mediu, prin copaci dezordonaţi, prin boschetari care trăiesc în spaţiile acelea. Vom pune taxa pe murdărie, pe dezordine socială pentru cetăţenii care nu înţeleg că le cerem cel mai puţin lucru, le cerem un comportament civilizat, să nu mai facă mizerie, să-şi facă curăţenie în faţa casei, în jurul ghenelor de gunoi. Dacă 99% din cetăţeni sunt curaţi, nu e normal ca cei 1% care fac murdărie să nu fie sancţionaţi”, a spus primarul.

Taxă sau bunuri confiscate

Potrivit edilului, cuantumul pe care îl propune pentru această taxă este de 1.000 de lei, dar şi-ar dori o iniţiativă legislativă care să stipuleze posibilitatea confiscării bunului respectiv, în cazul în care proprietarul nu-l întreţine.

Edilul a oferit şi câteva exemple de clădiri neîngrijite din oraş. “Cei cu societatea “Cocosul de Aur” sunt excesiv de bogaţi, dar uitaţi-vă cum arată restaurantul de la Platoul Corneşti sau Palatul “Cocoşul de Aur”. Eu m-am săturat să scot boschetarii sau animalele de acolo. Cel mai bine mi-ar cădea o iniţiativă legislativă, care să specifice că la două fapte susccesive se confiscă bunul. Eu aşa aş face. Ai drept de proprietate garantat de Constituţie, dar nu trebuie să-şi baţi joc de oraşul în care trăieşti”, a precizat Florea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite