Târgu-Mureş: Peste 1.100 de absolvenţi mureşeni au devenit şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuaparea Forţei de Muncă Mureş a înscris în baza sa de date 1.174 de tineri, care au absolvit un liceu sau o facultate şi care au solicitat obţinerea indemnizaţiei de şomaj, după ce nu şi-au putut găsi de lucru.

Reprezentanţii AJOFM se aşteaptă însă ca numărul acestora să crească, pentru că cei care au susţinut examenul de licenţă în lunile iulie-august îşi pot depunde încă dosarul. Absolvenţii au termen 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înscrie în baza de date a AJOFM, chiar dacă şansele lor de a-şi găsi un loc de muncă sunt foarte scăzute.

În prezent în judeţul Mureş, AJOFM pune la dispoziţie 154 de locuri de muncă, dintre care doar unul li se adresează absolvenţilor. Pentru a veni totuşi în sprijinul acestor tineri, Agenţia va organiza o Bursă a Locurilor de Muncă.

Aceasta va avea loc pe 24 septembrie atât la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, cât şi la punctele AJOFM din Sighişoara şi Târnăveni.

Aşpteptăm toţi agenţii economici interesaţi să le ofere un loc de muncă acestor tineri să ne prezinte oferta lor până pe data de 20 septembrie”, a precizat Ionela Moldovan, purtător de cuvânt al AJOFM.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite