Semimaraton cu scopuri caritabile în această dimineaţă la Reghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghinenii aleargă pentru binele comunităţii în care trăiesc
Reghinenii aleargă pentru binele comunităţii în care trăiesc

Semimaratonul ”I love Reghin” este un eveniment de atragere de fonduri pentru proiecte din comunitatea reghineană, ce are loc în această dimineaţă, de la ora 10.00. un eveniment fără precedent în comunitatea reghineană.Opt echipe, cu câte şapte sau zece alergători, vor să schimbe ceva în şcolile lor şi pentru aceasta au depus proiecte şi au căutat sprijin financiar cu condiţia de a alerga la Semimaraton un total de 21 de kilometri.

Modul de ”funcţionare” a sistemului caritabil gândit de organizatorii de la Fondul Comunitar Reghin este extrem de simplu. Şcoliile propun proiecte de implicare comunitară (educaţie, societate civilă, filantropie, dezvoltare durabilă, turism), iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiţie  pot să aleagă un proiect pe care îl susţin prin taxa de participare şi prin mobilizarea unui cerc de susţinători care împărtăşesc aceeaşi dorinţă. Fiecare persoană sau companie care doreşte să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală poate să susţină un alergător sau o echipă, contribuind cu o sumă fixă sau variabilă (per kilometru alergat) pentru una dintre cauzele înscrise în competiţie.

Cele opt echipe (Pingu, Transformers, Eureka, The Winners, Freedom Runners, Vivat, Tech, Voluntari pentru ştiinţă) vor participa duminică, de la ora 10.00, în centrul oraşului Reghin la eveniment pentru a atrage susţinători şi fonduri necesare implementării proiectelor.

Semimaratonul reghinean are ca model Swimathon-ul organizat anual la Complexul Weekend, din Târgu-Mureş, de reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Mureş. Atât Swimathon-ul, cât şi semimaratonul au ca scop strângerea de fonduri pentru diverse proiecte comunitare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite