Scurtmetrajele continuă şi astăzi la J'ai Bistrot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stremţ ’89 este unul din scurtmetrajele pe care mureşenii le pot urmări în această seară
Stremţ ’89 este unul din scurtmetrajele pe care mureşenii le pot urmări în această seară

Sufrageria J'ai Bistrot va găzdui azi, de la ora 19.00, ultima parte a Romanian Short Waves, un proiect cultural ce include filme de scurtmetraj româneşti prezentate la Short Film Corner Cannes, o secţiune a festivalului de film, lansată în 2004.

Seara filmelor de scurtmetraj româneşti începe cu ”Chefu’”, în regia lui Adrian Sitaru. Filmul ne introduce în lumea lui Neli (55 de ani), plecată la Bucureşti. Fiul ei, Dan (17 ani), e singur acasă. La întoarcere, vecinele din bloc se grăbesc să îi ureze bun venit şi să-i povestească până în cele mai mici detalii aspecte picante ale chefului organizat de Dan în lipsa ei.

Seara continuă cu ”24 găleţi, 7 şoareci, 18 ani”, în regia lui Marius Iacob, un film în care Imre şi Piroska se transformă încetul cu încetul într-un fel de exponate de muzeu. Existenţa lor izolată e totuşi în strânsă şi absurdă legătură cu o lume diferită. Timpul e încremenit, ca într-o dioramă, din care ei încearcă să iasă.

”Numărătoarea manuală”, în regia lui Daniel Sandu ne vorbeşte despre Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, care încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor consta în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de UE. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict.

”Stremţ ’89”, în regia lui Anda Puşcaş şi Dragoş Dulea , este un film cu totul special, în care Sătenii pitoreşti din Stremţ povestesc cum aşteptau cu sufletul la gură tancuri, terorişti şi glorie. "Punem mâna pe furci şi topoare şi plecăm la primărie!". Scurtmetrajul s-a întors de curând de la Filmul de Piatră cu marele premiu pentru documentar şi cu premiul de popularitate oferit de public.

”Hello, Kitty”, în regia lui Millo Simulov, completează serata de filme de scurtmetraj de la J'ai Bistrot cu o vară de neuitat la malul mării, alături de cei mai buni prieteni. Nimeni nu le poate sta în cale.

Biletele de intrare costă 5 lei, iar rezervări pot fi făcute la numărul 0727 376224.

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite