Raed Arafat, după demisie: "Voi putea apăra mai bine sistemul de urgenţă din România!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul de origine palestiniană Raed Arafat, cel care a înfiinţat SMURD-ul la Târgu-Mureş, a demisionat ieri din funcția de subsecretar de stat.

Acesta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, ieșind din Ministerul Sănătății, va putea apăra mai bine sistemul de urgență din România, el nefiind de acord cu forma legii sănătăţii în privinţa serviciului de ambulanţă de urgenţă.

Am primit foarte multe telefoane să nu-mi dau demisia, dar dacă nu sunt de acord cu punctul de vedere al Ministerului este momentul să plec. Eu nu sunt de acord cu Ministerul în ceea ce privește sistemul de Urgență. Nu pot să intru în polemici telefonice cu nimeni, indiferent că este domnul președinte sau altcinvea pe probleme tehnice care trebuiesc discutate în particular. Ieşind în afara Ministerului Sănătăţii voi putea apăra sistemul de urgenţă mai bine”, a declarat Raed Arafat, care a mai precizat şi că "Nu este prima tentativă de a comercializa sistemul de urgenţă.Pe parculsul anilor au mai fost astfel de tentative. Prima tentativă a fost în 1996".

Medicul a mai declarat că prin gestul său de a-şi da demisia trage un sistem de alarmă, deoarece astfel "distrugem ceva foarte bun: unitatea de primiri de urgenţe, serviciul de ambulanţă şi SMURD-ul. Avem un sistem de uregenţă integrat, dar interdependent. Dacă unităţile de primiri urgenţă  vor fi afectate, atunci va fi afectat şi SMURD-ul. Când o firmă are interesul să ocupe piaţa celeilalte firme, nu se mai poate discuta despre un sistem integrat. Când o să înţelegem asta, va fi prea tarziu: un bilet de drum fără intoarcere", a spus Arafat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite