Poluare pe un lac din Iclănzel. Autorităţile locale ridică din umeri.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Administraţie Bazinale de Apă  Mureş sunt la această oră în comuna Iclănzel, unde iau probe dintr-un lac din comună, după ce localncii s-au plâns de mirosul insuportabil pe care îl îndură de câteva zile.

Inspectorii Administraţiai Bazinale de Apă Mureş recoltează la această oră probe chimice şi biologice dintr-un lac din comuna Iclănzel, după ce localnicii s-au plâns de mirosul insuportabil din zonă.

Autorităţile locale n-au anunţat instituţiile abilitate şi dau vina pe căldura din ultima vreme. "Lacul nu e amenajat pentru pescuit, iar din cauza căldurii, nivelul apei a scăzut şi nu se mai scurgea prin deversor. De sâmbătă apa s-a înverzit şi a început să se simtă miros", spune Valer Deteşan, viceprimarul localităţii.

Acesta a recunoscut că n-a anunţat Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului sau Administraţia Bazinală de Apă Mureş. Potrivit edilului, deoacamdată nu s-au găsit peşti morţi pe malul apei, fapt contrazis de localnici.

Inspectorii sunt însă la faţa locului, iar în 48 de ore vor avea rezultatele analizelor chimice ale apei, urmând să stabilească exact cauza poluării.  


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite