"Generaţia Tinerilor Europeni" protestează faţă de crearea liniei maghiare la UMF Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UMF Târgu-Mureş, o universitate apreciată pe plan naţional
UMF Târgu-Mureş, o universitate apreciată pe plan naţional

Asociația „Generația Tinerilor Europeni” își exprimă dezaprobarea față de actul normativ prin care la UMF Târgu-Mureş va fi creată o linie de studiu în limba maghiară, decizie considerată "abuzivă și neconstituțională, prin care Senatul uneia dintre cele mai respectabile și serioase instituții de învățământ superior din România este pus la zid".

GTE cere tuturor studenților și cetățenilor României, indiferent de naţionalitate, convingeri politice sau religioase, "să ia act de acest abuz intolerabil și să susțină demersurile Sindicatului UMF 2004, afiliat la CNSRL Frăția și ale Ligii Studenților de la UMF Târgu-Mureș în privința anulării acestei Hotărâri de Guvern neconstituționale, care modifică punctul 44 din Anexa nr.2 la HG nr. 966/2011, sub presiune politică".


"Politicienii din actuala guvernare au comis astfel un grav atentat la libertățile universitare, demostrând, încă o dată că mizele electorale sunt mai importante decât legea și normalitatea în România și decât doleanțele legitime ale cetățenilor", se arată într-un comunicat remis de GTE.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite