Filme de excepţie propuse târgumureşenilor în cadrul Caravanei Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Gangster Project” este unul din filmele ce va fi proiectat diseară în localul mureşean
”Gangster Project” este unul din filmele ce va fi proiectat diseară în localul mureşean

Mureşenii au posibilitatea de a urmări filme documentare de excepţie la J'ai Bistrot, în cadrul proiectului Caravana Astra Film. În cei aproape 20 de ani de existenţă, Astra Film Festival Sibiu a devenit un brand cultural recunoscut în România şi în străinătate.

Prin competiţia sa, prin calitatea filmelor, multitudinea programelor prezentate şi a workshopurilor de specialitate, festivalul este considerat cel mai important forum de specialitate al filmului documentar din România. Astra Film Festival Sibiu este o sărbătoare a filmului documentar, unde publicul profesionist precum şi publicul larg au ocazia să vizioneze filmele şi să poarte discuţii cu realizatorii. Prin urmare festivalul pune accent în primul rând pe proiecţiile filmelor şi pe discuţiile care le însoţesc. Acestea nu sunt concepute, cum se întîmplă la multe festivaluri de film documentar, ca un eveniment conex, destinat activităţilor comerciale legate de producţia filmelor documentare: vânzarea proiectelor şi a filmelor (sesiuni pitching şi târg de filme).

În această seară, începând cu ora 19.00, mureşenii vor avea posibilitatea de a asista la proiecţia a trei filme documentare. Seara culturală va începe cu proiecţia filmului ”Common Ground”, un film belgian produs de Anne Schiltz şi Charlotte Grégoire. Urmează apoi ”Gangster Project”, un film germano-sud african realizat de Teboho Edkins. Filmul vorbeşte despre aventurile unui tânăr alb din Cape Town, student la film, care porneşte la drum alături de cameramanul său, părăsind confortul cartierului său pazit pentru a face un film cu gangsteri, cu gangsteri adevăraţi. După o îndelungată căutare a unui personaj „cinematografic" potrivit, el găseşte gaşcă perfectă şi intră în ritmul ei de zi cu zi.

Cel de-al treilea şi, totodată, ultimul film proiectat în această seară va fi ”Muzicantul din Göttingen”, film românesc realizat de Mihai Andrei Leaha. ”Muzicantul din Göttingen” prezintă povestea lui Peter, un acordeonist ţigan, originar din România, care îşi petrece mare parte din an cântând pe străzile din Göttingen, Germania.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite