Bazele colaborării dintre China și România au fost puse la Târgu-Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată într-o vizită oficială în Târgu-Mureș, ambasadoarea Republicii Chineze în România, excelenţa sa, doamna Huo Yuzhen, a declarat că datoria sa şi a diplomaţilor chinezi este promovarea colaborării dintre China şi România în toate domeniile de activitate.

Ambasadoarea a afirmat că își propune intensificarea colaborărilor româno-chineze, chiar și în ceea ce privește orașele, atât în domeniul economic şi energetic, cât şi în cel educaţional şi cultural.

Aceasta a declarat că în următorii 5 ani, China va acorda 5.000 de burse pentru tinerii din 16 ţări ale Europei Centrale şi de Est, care doresc să se familiarizeze cu limba chineză. Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti a precizat că, în viitor, partea chineză va trimite cât mai mulţi studenţi chinezi pentru a învăţa limba română, iar dacă între ministerele educaţiei din România şi China se va semna un tratat de recunoaştere a diplomelor, aceasta ar putea ajuta foarte mult schimburile de experienţă între studenţii din cele două ţări. După întrevederea cu oficialităţile judeţului Mureş, ambasadoarea a fost prezentă la vernisajul expoziţiei „Artă şi măiestrie în China”, organizată la Târgu Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite