Victor Ponta, la deschiderea anului şcolar: „Aseară, fiica mea mi-a zis dacă poate să nu meargă azi la şcoală“: «Nu o să fac şcoală şi o să mă fac gunoier»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a participat, în această dimineaţă, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, liceul unde s-au înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii ani din judeţul Gorj.

Victor Ponta a făcut o declaraţie surprinzătoare la festivitatea de deschidere a anului şcolar: 

„Aseară, fiica mea mi-a zis dacă poate să nu meargă azi la şcoală că-i e puţin lene. I-am spus că  poate să nu meargă la şcoală deloc, dar că nu o să facă nimic în viaţă şi mi-a spus că «Ba da, dacă nu o să fac şcoală o să fiu gunoier». I-am spus că «În ziua de azi, cu tehnologia, nici măcar gunoier nu poţi să ajungi, dacă nu ştii să foloseşti ceea ce înseamnă, în anul 2015, tehnologie, ştiinţă şi cercetare»“. 

Ponta a precizat că vrea ca şcoala să fie un loc sigur: „Îmi doresc să facem o şcoală sigură, în care să nu-ţi fie frică să-şi trimiţi copiii, o şcoală în care profesorii să fie respectaţi, o şcoală în care la sfârşitul fiecăprui ană să ştii că eşti mai bine pregătit pentru viaţa care urmează“.

 „În fiecare an, la deschiderea anului şcolar sunt la Târgu-Jiu şi încerc să aleg locul la care particip la festivitate ţinând cont de rivalităţile pozitive locale. (...) Anul acesta sunt aici (n.r. la CNET) pentru că ştiu că aţi avut un procent de promovabilitate la Bacalaureat de 100%. Vă felicit pentru aceasta, cred că este o mare mândrie pentru judeţul Gorj, pentru ţară, şi vreau să îi felicit pe elevii care participă la olimpiade şi au rezultate foarte bune. (…) Le mulţumesc profesorilor pentru munca pe care o fac zi de zi alături de elevi. Am reuşit să reparăm puţin din relele din trecut, să îşi primească la timp salariile, să îşi primească drepturile pe care le meritau (…) şi vreau să îi asigur că şi în viitor sănătatea şi educaţia vor fi domeniile în care toţi banii pe care îi avem îi vom investi, atât pe zona de salarizare, cât şi în zona condiţiilor create. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite