Rezultate alegeri parţiale Târgu Jiu. Surpriză de proporţii în oraşul lui Brâncuşi. Liberalii au început să sărbătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii au început să sărbătorească victoria în alegeri
Liberalii au început să sărbătorească victoria în alegeri

Peste 80.000 de târgujieni sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-şi alege primaru, după ce fostul edil-şef, Florin Cârciumaru, a candidat la Alegerile Parlamentare şi a ajuns senator. Şi în comuna Drăguţeşti se desfăşoară alegeri parţiale, după ce fostului primar i-a încetat mandatul pe motiv de conflict de interese.

UPDATE, 

Ora 22,30

La sediul PNL Gorj este o bucurie imensă în rândurile liberalilor. Un exit-pool întocmit de universitatea din Târgu Jiu îl dă câştigător al funcţiei de primar pe candidatul PNL, Marcel Romanescu. Surpriza estge imensă, pentru că oraşul Târgu Jiu este condus de un reprezentant PSD din anul 2000, iar candidatul social democrat învins în alegeri este primarul în exerciţiu. 

Ora 21,30

Un exit-pool realizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu îl dă drept câştigător al alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu pe Marcel Romanescu, de la PNL.

Ora 21,00

Secţiile de votare s-au închis. Doar 30% dintre târgujienii cu drept de vot au venit pentru a-şi alege viitorul primar. De asemenea, în comuna Drăguţeşti, 70,41% din cetăţeni s-au prezentat la urne pentru a-şi alege edilul. 

Ora 20,00

Prezenţa la urne în municipiul Târgu Jiu a ajuns la peste 27%, iar în comuna Drăguţeşti este de 69%.

Ora 18,00

Prezenţa la vot la ora 18,00 este de 21%, în municipiul Târgu Jiu, şi de peste 60% în comuna Drăguţeşti. Din numărul total de alegători de 84.376 din cele două localităţi, la urne s-au prezentat aproximativ 19.500. Judeţul Gorj ocupă unul dintre locurile codaşe la nivel naţional. 

Ora 15,00

Prezenţa la vot la ora 15,00 era în muniicpiul Târgu Jiu de peste 16%, iar în comuna Drăguţeşti de peste 45%. 

Ora 14,00 

Conform unei statistici prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, femeile şi bărbaţii cu vârste între 45-64 de ani au cea mai mare prezenţă la vot, aproximativ 2.600 de alegători. De asemenea, în jur de 1200 de persoane de peste 65 de ani au venit la urne. 1.250 de persoane cu vârste între 35-44 de ani şi-au exprimat dreptul la vot.

Ora13,00

Prezenţa la vot a depăşit 10% în municipiul Târgu Jiu şi 34% în comuna Drăguâeşti. 

În Târgu Jiu au venit să voteze, până acum, peste 8.700 de persoane.  Cea mai mare prezenţă se înregistrează la secţia de la Şcoala primară din Ursaţi

ora 11,30

Prezenţa la vot este, la ora 11,30, de 23% în comuna Drăguţeşti, şi de numai 7% în Târgu Jiu.

Şapte candidaţi s-au înscris pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu: Aurel Popescu, primarul interimar în exerciţiu (PSD), Marcel Romanescu (PNL), Eduard Lădaru (ALDE), Radu Miruţă (USR), Daniela Grădinaru (PMP) şi independenţii Viorel Salvador Caragea şi Gheorghe Caralicea.

Pentru funcţia de primar al comunei Drăguţeşti sunt patru candidaţi: Ion Dumitru Popescu, primarul interimar în exerciţiu (ALDE), Ionuţ Crăc (PNL), Gheorghe Butan (PSD) şi Ion Covrig (PMP).

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite