Protest al unui pianist: „Angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt rugaţi să părăsească sala“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pianistul Florin Berculescu este nemulţumit de hotărârea luată de ISJ Gorj  FOTO: Arhivă personală
Pianistul Florin Berculescu este nemulţumit de hotărârea luată de ISJ Gorj  FOTO: Arhivă personală

Florin Berculescu, profesor de muzică, pianist şi dirijor al Orchestrei de cameră „Lyra Gorjului“ din Târgu Jiu, este nemulţumit de decizia luată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj de desfiinţare a unei clase a IX-a de la Liceul de Arte.

Muzicianul propune ca la toate spectacolele şi evenimentele de artă să nu fie primiţi angajaţii ISJ Gorj, ca formă de protest pentru desfiinţarea clasei de la Liceul de Arte din Târgu-Jiu. Hotărârea luată de ISJ Gorj va duce la comasarea a două clase, iar elevii dintr-o singură clasă vor studia trei specialităţi: arta actorului, arhitectură şi arte plastice.

Pianistul arată într-o postare de pe pagina sa de Facebook că va purta banderolă albă la mână la toate concertele la care va participa: „Eu propun ca înaintea oricărui concert, recital, piesă de teatru, expoziţie de artă, eveniment de arhitectură, artiştii profesionişti să anunţe că eventualii spectatori proveniţi din rândurile ISJ Gorj nu sunt bineveniţi în sală şi sunt rugaţi să părăsească sala. Plus banderole albe pe braţ. Eu aşa voi face. Mulţumesc!“. 

 

„Ordinul arhitecţilor nu se solidarizează cu artiştii? Nu am văzut niciun semn din partea domniilor lor. Şi din rândul elevilor liceului nostru se vor selecta viitori arhitecţi“, a mai transmis Florin Berculescu.

Proteste în van ale profesorilor, elevilor şi părinţilor

În anul şcolar 2021-2022, în clasa a IX-a se vor înscrie, în unităţile de învăţământ din judeţul Gorj, cu aproximativ 1.000 de elevi mai puţin, pentru că în urmă cu opt ani a fost înfiinţată clasa pregătitoare, care nu a fost obligatorie în primul an. O parte dintre preşcolari au mers la clasa pregătitoare, iar alţii au intrat direct în clasa I. Acestă situaţie a dus la scăderea efectivelor de elevi atât pentru generaţia care este acum clasa a VII-a, dar mai ales pentru cea care este acum clasa a VIII-a. 

ISJ Gorj a stabilit clasele care vor fi desfiinţate, printre şcolile afectate numărându-se şi Liceul de Arte din Târgu Jiu, unde sunt specializări unice la nivelul judeţului şi cu o singură clasă. 

Profesorii, elevii şi părinţii au protestat timp de mai multe zile cu privire la desfiinţarea unei clase, trăgând un semnal de alarmă cu specializări unice la nivelul judeţului ar putea să dispară, iar elevii care doresc să îşi dezvolte un talent sau se pregătesc de mulţi ani pentru a intra la o specializare vocaţională vor fi lăsaţi de izbelişte. 

Protestele nu au avut vreun rezultat, iar ISJ Gorj a decis ca din trei clase a IX-a de la Liceul de Arte să rămână doar două. 

proteste

Sursa arhivă

Vă mai recomandăm să citiţi 

Protest al profesorilor şi elevilor de la Liceul de Arte împotriva desfiinţării unei clase de arhitectură VIDEO

Poliţist gorjean, dependent de aparatul de oxigen după ce a suferit de COVID-19. A rămas cu sechele grave

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite