Poliţia a deschis o anchetă la Maternitatea Târgu Jiu după ce încă un făt a murit în pântecele mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă un copil a decedat şa Maternitatea Târgu Jiu
Încă un copil a decedat şa Maternitatea Târgu Jiu

Un nou deces a fost înregistrat la Maternitataea Târgu Jiu, fiind al doilea caz de acest fel înregistrat în ultimele două săptămână.

Maria Foanene, aflată la cea de a opta sarcină, a fost adusă, luni seara, la spital, pentru a naşte, iar ieri dimineaţă părinţii au fost anunţaţi că fătul a murit în pentecele mamei, după ce, la internare, cadrele medicale nu constataseră vreo problemă de sănătate.

Soţul a depus o plângere la poliţie

Eftenie Foanene, soţul femeii, a depus o plângere la Poliţie. Acesta  susţine că medicii nu au intervenit la timp şi de asta s-a produs decesul: „Avea dureri de naştere, că este vorba de o naştere normală. Ni s-a spus că s-a diltata doi centimetri. I s-a făcut o injecţie şi au dus-o în salon. Azi dimineaţă la ora 5,30 nevastă-mea îmi zise că e copilul mort în ea. Nu ştim de ce. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Am avut presimţiri. Nu e primul caz de acest fel care se întâmplă în spital. Nu mai veneam aici. Este o neglijenţă şi o nepăsare. Am fost la ea şi mi-a spus că-i este rău şi că trebuie să nască. Mi-a spus că i-a fost făcută o injecţie, dar nu ştia ce anume. Am sunat la 112 şi au venit poliţiştii de la judiciar. Se fac cercetări. Soţia mea a mers la medicul de familie, pe perioada sarcinii. Este la a opta naştere. Voi depune plângere la poliţie.“. 

A născut chiar şi acasă, fără asistenţă medicală

Femeia nu a avut probleme la nicio naştere şi chiar a născut acasă, singură, fără ajutorul medicilor. „Ea a mai născut acasă, al treilea copil. la un medic ginecolog nu a fost, ea nu a avut probleme la nicio sarcină până acum. Aici mor nou-născuţii pe capete. Trebuie luate măsuri. Vreau să îmi spună ce tratament i-au făcut, ce injecţii, cine a supravegheat-o. Se uită să le dăm bani, dacă nu le dai, nu te bagă în seamă. Mi-a zis domnul doctor Madroane că i-a făcut o injecţie, dar nu a vrut să îmi spună. Mi-a zis că asta e, că e a făcut tot ce a putut”, a spus Eftenie Foanene.

Cum a murit fătul 

Dumitru Pătrăşcoi, şeful secţiei Ginecologie, a spus că la autopsie este posibil să se stanilească din ce cauză a murit fătul:

 „A fost adusă cu uţoare contracţii uterine. Gravida nu a fost luată în evidenţă şi nu a făcut nicio analiză. Este multicarenţată, anemică, edentată, slăbită. A venit şi a fost monitorizată de la ora 22,00 şi până la ora 2,30, când a fost trimisă să se odihnească. A mers la toaletă şi după ce s-a întors au fost ascultate bătăile corpului fetal care au fost absente. S-a montat perfuzie care să inducă contracţiile uterine dureroase şi a expulzat un făt de 4,2 kg. mort, decelându-se o sarcină suprapurtată, cu lichid verde şi placentă îmbătrânită şi început de descoabări tegumentare. Cordonul ombilical a fost scurt. O să vedem la necropsie ce s-a întâmplat. Sunt şi cauze ascunse care nu se pote decela. Sunt multiple cauza pe care nu le putem stabili“. 

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a început o anchetă în acest caz. „A fost demarată o anchetă şi se vor face verificări. Se va face anchetă şi de către Colegiul Medicilor”, a spus medicul Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite