Peste 30 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia sunt implicaţi în dosarul Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că peste 30 de angajaţi din cadrul unităţii sunt implicaţi în dosarul Şova, aflat la DNA.

Potrivit lui Ciurel, cei mai mulţi salariaţi care au dat cu subsemnatul sunt de la termocentrala Turceni. „Cei mai mulţi sunt de la termocentrala Turceni. Din fostul Complex Energetic Rovinari suntem patru directori şi şase membri ai comisiei, iar 25 sunt de la Turceni. Este actuala membră a Directoratului, doamna Scurtu, care a semnat atunci contractele respective, este directorul Pisc, care, ca şi mine, a făcut un memoriu, e fostul director general Dondera, care în perioada dânsului s-a făcut achiziţia“, a precizat Ciurel la emisiunea „Întrebările Zilei“. Acesta spune că unitatea a fost verificată de Curtea de Conturi şi de alte organisme financiare, care au întocmit mai multe rapoarte de audit şi nu s-a găsit nicio neregulă. În baza acestora, fosta conducere a CE Rovinari a fost descărcată de gestiune de Adunarea Generală a Acţionarilor. „Sunt şanse, din punctul meu de vedere, de peste 99% ca dosarul să nu fie trimis în judecată. Noi am plătit banii într-o perioadă de cinci ani de zile, pentru că Şova asta a făcut, ca sumele să fie profilate pe vârfurile noastre de plată. Considerarea acestor sume ca prejudiciiu, mi se pare o mare exagerare “, a precizat Ciurel

Ciurel: „Nu există prejudiciu“

Managaerul CEO spune că prejudiciul invocat de anchetatori nu există pentru că banii au fost plătiţi la stat: „Acest dosar afectează imaginea Complexului. A fost subiectul unor emisiuni timp de câteva zile. Am văzut finanţişti care spuneau că ce mult s-a mai furat. Este aberant. Toţi banii despre care se vorbeşte că ar reprezenta prejudiciul de 84 milioane de lei au ajuns la stat. Totul s-a plătit la ANAF“.

„Ponta nu a luat bani“

În perioada respectivă, actualul premier, Victor Ponta, care atunci era deputat de Gorj, avea calitatea de senior parterner la casa de avocatură «Şova şi asociaţii». „Nici măcar nu s-a pus probleme de cineva care a anchetat sau a înterbat despre acest caz. Nu a pus cineva această întrebare pentru că este atât de evident din desfăşurarea actelor şi pe parcursul acţiunii că nu este aşa ceva. Ponta a avut contract cu Şova pe asistenţă penală, iar la noi a fost pe drept comercial şi dreptul muncii. A fost o invenţie de presă. Nu există un cent de la fostul Complex Rovinari plătit către Ponta“, a spus Ciurel. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite